Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
HAYIRLISINI VER ALLAHIM
Fatma hanım, sırtına ekin destesini aldı ve düşünceyle ilerlemeye başladı.
Birden kayınvâlidesinin sesiyle kendine geldi:
"-Kız Fatma çabuk buraya gel. Sarı inek doğuruyor, yardım et!..
IMG_20210210_001941_498.jpg" Can havliyle sırtındaki destesini indirdi ve ahıra koştu. Aman Yâ Rabbi…
Hayvan da olsa, ne kadar acı çekiyordu. Fatma hanım, kayınvâlidesiyle birlikte hayvanın doğum yapmasına yardım ediyordu. Kayınvâlidesi:
"-Bir hayli zor olacak galiba!.." dedi.
"-Evet zora benziyor. Dana toplu herhâlde." diye mırıldandı Fatma hanım da…
Fatma, hayvan acı çekmesin diye şifâ âyetlerini, ardından bildiği bütün sûreleri okumaya başladı.
Kayınvâlidesi: "-Deli kız, ineğe de okunur mu?" dedi. Fatma ise: "-Ana bak, çok acı çekiyor, yüreğim dayanmıyor." diye cevap verdi, gözyaşlarıyla...
Bir saat zorlu bir çabanın ardından, sarı kızın bir tosunu oldu. Sarı kız hemen şefkatle onu yalayıp kokladı. Fatma'nın bütün merhameti, sanki gözlerinden yaşlarla ılık ılık akıyordu.
Kayınvâlidesi:
"-Bak, ineğin bile yavrusu oldu. Dört senedir bu kapıdasın, bir torun veremedin kucağımıza!" dedi.
Fatma ise: "-Allâh hayırlı evlat versin, ana." dedi.
Kayınvâlidesi ise:
"-Hayırlı, hayırsız!.. Bir evlâdın olsun. Bizi ele güne dil ettin ya!.."
dedi öfkeyle…
Fatma, ikindi namazından sonra duâ için secdeye vardı ve:
"Rabbim dört yıldır senden hayırlı evlâd istiyorum. Olmuyor Rabbim! Hep hayırlı istiyorum, ben âciz hâlimle nasıl hayırsız bir evlâtla baş edebilirim. Ben kendimi ıslâh edemezken onu nasıl ıslâh edeyim."
diye gözyaşlarıyla yıkanan, salavâtlarla taçlanan duâsını bitirdi. Dört kez hâmile kalmış, ama hepsini kaybetmişti. Ve ısrarla "hayırlı evlat ver" diye duâ etti, etti.
Birkaç ay sonra rüyasında bir ses: "-Kızım, hayırlı bir kız evlâdın olacak, adını Hediye koy." dedi.
O, yine hep "hayırlısını" istedi. Nihâyet Allâh'ın lutf u keremiyle yavrucuğuna kavuştu. İsmini, Ayşe Hediye koydu. Yalnız Ayşe durmadan hasta oluyor, her gece doktora götürüyorlardı. Fatma hanım, geceleri nefes alıyor mu diye sürekli onu dinliyordu. Uyku nedir bilmez oldu. Bir gece yine doktora götürdüler.
Doktor: "-Kızım, sen bu çocuğa köyün zor imkânlarında bakamazsın, bünyesi çok zayıf ve hassas, ölür! Benim de yıllardır çocuğum olmuyor onu bana ver!" dedi.
Fatma'yı bu teklif iyice bunalttı ve:
"-Aslâ!" dedi. Ve çocuğuyla birlikte eve döndüler.

O gece, iki rekat hâcet namazı kıldıktan sonra Rabbine yalvardı, duâ etti:
"-Rabbim, bu evlât hayırlı olacaksa onu bana nasip edip sevindir. Bende büyüsün, bir yetimle evlendirip onu sevindireyim." diye duâ etti. Seccâdesini toplarken: "-Veren de O, alan da O, bize sadece duâ düşer." dedi.
Ayşe, günden güne iyi oluyordu ve gün geçtikçe büyüdü, şirin bir kız oldu. Allah, Fatma hanıma ardı ardına dört evlat daha ihsân etti.

O, hep: "-Hayırlı olursa nasip et, hayırsızsa ben nasıl onu ıslâh ederim, ben kendimi bile ıslâh edememişken!.." diye duâ etmeye devam etti.

Ayşe, ilkokulu bitirince Kur'ân Kursuna verdiler. Orada çok başarılıydı. Edebiyle, ahlâkıyla, çalışkanlığıyla kendini sevdirmişti hocalarına. Hocaları hâfızlığa başlatmak için ısrar ediyorlardı. Çünkü hıfzı çok kuvvetliydi.

Ayşe ise "ya onun hakkını veremezsem, Rabbimin huzûruna nasıl çıkarım" diye iç hesapları yapıyordu. Ve nasiptir, bu düşünce sebebiyle hıfzına başlamadı.
16 yaşındaydı, güzelliği ve edebi onu akranlarından ayırıyordu. Yaşı küçüktü, ama çok tâlibi vardı. Bir gün bir genç talip oldu, âilesi oldukça varlıklıydı.

Diğer taraftan da fakir, anasız babasız bir genç tâlipti: "-Öğretmenlik imtihanlarına girdim. Kazanırsam elimde tek hünerim o… Başkaca verecek hiçbir şeyim yok." dedi. İki taraf için de zaman istediler.

Fatma hanım, kızına: "-Ben çok yokluk gördüm, sen görme kızım. Fakir olan çocuk, kendine başkasını bulsun. Seni böyle göz göre göre yokluğa atamam." dedi.

Karar verildi. Ertesi gün, zengin gencin âilesine haber verilecekti. Fatma hanım, o gece rüyâsında Kâbe'nin duvarlarını sıvıyordu. Fakir genç de sırtında harç taşıyıp, ona yardım ediyordu. Böylece Kâbe'yi sıvayıp bitirdiler.

Uzaktan bir ses duydu: "-Bir yetimi sevindirmek Kâbe'yi inşâ etmek gibidir. Kızım verdiğin sözü unutma, yetimi sevindir. Allâh onu mübârek kılsın." Bu sesi tanımıştı. 16 yıl önce yine rüyâda kendine çocuğunun olacağını müjdeleyen sesti.

Uyandı ve rüyâsını kızına anlattı.
Ayşe ise: "-Anneciğim sen her zaman en hayırlısını istersin, Rabbimden. Bu apaçık bir rüya!.. Rabbim gönül evlerimizi lutfuyla zengin kılsın." dedi.
Kur'ân sadâları içinde düğün yapıldı. Her şeyin en sâdesi seçilmişti evi için... Bir takısı yoktu Ayşe'nin, ama gönlü îmân dolu bir hazineye sahip olduğu için Allâh'a duâ ediyordu. Unutmayalım biz insanoğlu çok âciziz. Neyin hayır, neyin şer olduğunu bilemiyoruz.

Âyet-i kerimede buyurulduğu üzere, bazen: "Hayır ister gibi ısrarla şerri istiyoruz." Onun için Rabbimizden, her zaman her şeyin en hayırlısını isteyelim.

"Ey Rabbimiz! Bizi Sana boyun eğenlerden kıl, neslimizden de Sana itaat eden bir ümmet çıkar, bize ibâdet usûllerimizi göster, tevbemizi kabul et. Zîrâ, tevbeleri çokça kabul eden ve çok merhametli olan ancak Sen'sin." (Bakara, 128)

Rükiye Gönüllü

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Âyet-i kerimede buyurulduğu üzere, bazen: "Hayır ister gibi ısrarla şerri istiyoruz." Onun için Rabbimizden, her zaman her şeyin en hayırlısını isteyelim.

Rabbim herşeyin hayirlisini nasip etsin insAllah Allah razi olsun emeginize bin bereket insAllah

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş

Rabbim herşeyin hayirlisini nasip etsin insAllah Allah razi olsun emeginize bin bereket insAllah
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun senden haneni bereketli huzurlu neşeli kılsın gönül muradını ferahlığını versin..sevdiklerini sevenlerini sizi birbirinize bağışlasın birbirinizin ferahlığı kılsın gönül muradını ferahlığını versin

VaveyLa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,136
Takım
Fenerbahçe
Herşeyin hayrlısını ver ALLAHım, çok güzel bir paylaşımdı, emeğinize sağlık.. Bu paylaşımı okurken yıllar önce yaşadığım bir olay aklıma geldı onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Flatcast radyolarla ilk karşılaştığım ve takılmaya başladığım zamanlardı, yurt dışında yaşayan bir abinin kendi yaşadığı gerçek bir sohbete denk geldim. Bu abinin kızı, annesiz babasız bir genç bir erkegi sevmiş mesleğide yokmuş. Hayta serseri yeriyurdu olmayan nereye takıldığını bilmedikleri bu kişiyi Aile öğrenince tabi olumlu tepkiler gelmiyor ama birşelilde kız vazgeçmeyince baba kabul ediyor evliliği ve düğün oluyor alıp yurtdısına götürüyorlar damadı. Aileminde maddi anlamda durumu çok kötüyken en büyük destekçileri oluyor iş buluyor, çalışıyor yorulmuyor , Rabbimin de izniyle evliliği gibi aileyide sahipleniyor huyu düzeliyor kuran ögreniyor, namaza başlıyor velhasıl kelam yıllarca çekilen tüm zorluğa rahmen, babanın istediği gibi dini bütün bir evlat konumuna çıkıyor damatlıktan evlatlığa terfi alıyor, kayınbabası çok çok yaşlınıncada onun eli kolu gözü kulağı tüm ailenin vazgeçilmez bireyi oluyor,hep duası edilen hayrlı kısmet oluyor... (tabii ben anlatan hocam gibi cok ince ayrıntıya giremedim ama demek istediğim nokta şuydu, bu hayat hikayesini gözyaşlarıyla dinleyince o yetim ve öksüz insanın nerelerden nereye geldiği beni çok etkiledi o an bende dua ettim `Allahım eger kızım büyüyünce karşımıza yetim öksüz temiz dürüst ve hayrlı biri çıkarda kızımızı isterse bende verecegim Rabbim, onun hayata tutunmasınada beni vesile kıl demiştim'☺️tabiki herşeyin HaYRLıSıYla.... Bu paylaşımı okuyunca hatrıma geldi sizlerle paylaşmak istedim uzun oldu ama kusura bakmayın yazmadan geçmek istemedim

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Herşeyin hayrlısını ver ALLAHım, çok güzel bir paylaşımdı, emeğinize sağlık.. Bu paylaşımı okurken yıllar önce yaşadığım bir olay aklıma geldı onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Flatcast radyolarla ilk karşılaştığım ve takılmaya başladığım zamanlardı, yurt dışında yaşayan bir abinin kendi yaşadığı gerçek bir sohbete denk geldim. Bu abinin kızı, annesiz babasız bir genç bir erkegi sevmiş mesleğide yokmuş. Hayta serseri yeriyurdu olmayan nereye takıldığını bilmedikleri bu kişiyi Aile öğrenince tabi olumlu tepkiler gelmiyor ama birşelilde kız vazgeçmeyince baba kabul ediyor evliliği ve düğün oluyor alıp yurtdısına götürüyorlar damadı. Aileminde maddi anlamda durumu çok kötüyken en büyük destekçileri oluyor iş buluyor, çalışıyor yorulmuyor , Rabbimin de izniyle evliliği gibi aileyide sahipleniyor huyu düzeliyor kuran ögreniyor, namaza başlıyor velhasıl kelam yıllarca çekilen tüm zorluğa rahmen, babanın istediği gibi dini bütün bir evlat konumuna çıkıyor damatlıktan evlatlığa terfi alıyor, kayınbabası çok çok yaşlınıncada onun eli kolu gözü kulağı tüm ailenin vazgeçilmez bireyi oluyor,hep duası edilen hayrlı kısmet oluyor... (tabii ben anlatan hocam gibi cok ince ayrıntıya giremedim ama demek istediğim nokta şuydu, bu hayat hikayesini gözyaşlarıyla dinleyince o yetim ve öksüz insanın nerelerden nereye geldiği beni çok etkiledi o an bende dua ettim `Allahım eger kızım büyüyünce karşımıza yetim öksüz temiz dürüst ve hayrlı biri çıkarda kızımızı isterse bende verecegim Rabbim, onun hayata tutunmasınada beni vesile kıl demiştim'☺️tabiki herşeyin HaYRLıSıYla.... Bu paylaşımı okuyunca hatrıma geldi sizlerle paylaşmak istedim uzun oldu ama kusura bakmayın yazmadan geçmek istemedim

Çok güzel bir paylaşım..teşekkür ederim.. hatıranızı bizimle paylaşmanız güzeldi..
Rabbim dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın..selâmet'e erdirsin yüzünüzü güldürsün gönül muradını ferahlığını versin kardeşim..
????????????????????????

Rabbim kulunu sever, yetimi öksüzü korur! Bize yetimi öksüzü soframızda bulundurmayı merhametli olmayı tavsiye ediyor ..

Üst Alt