Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Son yılların en ünlü yazarı J.K.Rowling'in Harry Potter roman serisinin çalıntı olduğu ortaya çıktı.
Eserin aslının 12. yy. da yaşamış Sadullah Bin Has Haset adlı bir Türk tarafından yazılan 15 ciltlik minyatürlü Kitab'ül Sihr-i Hayri Pıtır(Hayri Pıtır'ın sihir kitabı) olduğu anlaşıldı.Bu eser bugün Şam Etnoğrafya müzesinin çok değerli el yazmaları bölümünde sergilenmekte.
J.K.Rowling'in kendi kitabını sadece kişi ve yer isimlerini değiştirerek yazdığı anlaşılıyor.Bu isimlerden bazıları şöyle:
-Harry Potter: Hayri Pıtır
-Prof.Dumbledore: Baş muallim Dumurdar Orhan Paşa
-Hogwarts Büyücülük Okulu: Hayrat Sihir ve Simya İlimleri Mektebi...
-Prof.Snape: Muallim Şinap Efendi
Yazar J.K.Rowling ise:Kendini savunarak ben insanları mutlu etmek için bu kitabı yazdım.Çaldıysam ALLAH belamı versin,şurdan şuraya gitmek nasip olmasın;Şamdaki el yazmalarını okudum ama bundan sadece esinlenmiş olabilirim diyerek kendini savundu.
Şu sıralar yazar basından köşe bucak kaçmakta.Şamlı yetkililer ise kitabın kopyalarını enkısa sürede piyasaya sürüleceğini ve Hayri Pıtırın maceralarını anlatan bir film serisi çekmeye hazırlandıklarını açıkladılar.:D

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
şaşırmadım desem yalan olur..demek çalıntı..seni gidi rowling seni...kendisini çok zeki zannetti galiba..

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
böyLe bir yaziyi ekLese ekLese anca onur karde$ ekLer..
saoLasin, iyi geLdi bu..
Bende diyordum bu harry potter ismi bana yabanci degiL, d
emekki hayri pitir´dan akLimizda kaLmi$..

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Evet baktım benden başka ekleyen yok bende biraz tereddütlüde olsa ekledim :D:D

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
yazıyı ılk gorenlerdenım :D vede bol bol gulenlerdenn saol kardescıkk ;)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ya valla ben başta inandım ama dedim mizah konusunda ne işi var bu kıymatlı bilginin :D

Üst Alt