Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray

Ne yöne gidersen git,

- Doğu, Batı, Kuzey ya da Güney -

çıktığın her yolculuğun içine doğru bir seyahat olarak düşün!

Kendi içine yolculuk eden kişi sonunda arzı dolaşır.

Elif Şafak / Aşk

*zehra*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
38
Takım
Diğer
allah razı ve memnun olsun kardeşim eline yüreğine sağlık

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
gÜnahlar Şeddelenİyor amel defterİmde..yarabbİ sen affinla benİ cezİmle...

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray

Allahım!
Ben üşüyorum SEN dostun gözleriyle ısıt beni...
Ben kanıyorum , dokunuşu merhamet olanlarla sar beni..
Ben korkuyorum , SEN kalbime verdiğin iman ile koru beni...
Ben ağlıyorum , SEN ülfetinle avut beni...

Ben savruluyorum bilinmezlere , HAZAN yaprağı gibi SEN tut beni...

LAZOĞLU

LAZOĞLU

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Trabzonspor
:party10:

Bu soruyu herkes kendini bildi bileli sorar.Büyüklerimizin bayram dönemlerinde en çok kullandıkları laflardan biridir.İlla ki her bayram bir ağızdan çıktığı duyulur bu ünlü sözün.Hatta her bayram söylenen “hayırlı bayramlar” sözü kadar klişe olmuştur.Bizim çocukluğumuzda yani 90′lı yıllarda “Nerde O Eski Bayramlar” lafını çok duymuşuzdur.Hepte merak etmişizdir “O iç çekilerek aranılan eski bayramlar nasıldı acaba …” diye.Büyüklerimizin iç çekerek andığı o sözü daha iyi anlıyoruz büyüdükçe.90′lı yıllarda büyüklerimizin eski bayramları iç çekerek andığını düşünürsek 2000′li yıllarda bu iç çekmenin derinliği artmış olsa gerek.Bakalım neler değişmiş son 20 yılda …

Dediğimiz gibi,genciz,90′lı yılların çocuğuyuz ve ondan öncesini bilmiyoruz.Fakat son 20 yılda değişenlere bakarak 90′lı yıllardan bu zamana kadar bayramlar ciddi bir evrim geçirdi.Herşeyden önce akraba ziyaretleri azaldı.Millet bayramı akraba ziyareti yapmak için değil tatile gitmek için bekler oldu.Akraba ziyaretleride MSN’le,FaceBook’la,telefon mesajlaşmalarıyla aradan çıkarılır hale geldi.Diğer bir değişiklik ise şeker için kapıya gelen çocuk sayısı azaldı,çünkü günümüz çocuklarını şekerle kandıramıyorsunuz.Bir olumlu gelişme var,o da eskiye nazaran çocuklar ellerine geçen 3 kuruşu torpil,kızkaçıran (bu ismede çocukluğumdan beri anlam verememişimdir … Şahsen bir kızı kaçırdığını görmedim) gibi zararlı patlayıcılar alarak sağda solda patlatmıyorlar.Gerçi az da olsa duyuyoruz (şu anda duydum mesela).Birde bayram demek yeni elbise demekti.Eskiden giyim sektörü şimdiki kadar gelişmediğinden öyle zırt pırt elbiseler alınmazdı.O yüzden bayramlar aynı zamanda yeni elbise demekti.Günümüz giyim sektörünün ucuzluğunu düşünürsek o açıdan hergün bayram.

Bayramın biz gençler açısından anlam yitirmesinin en büyük nedeni ise bayramın çocuklar ve yaşlılar arasında olması.Çocuklar el öper para alır,büyükler el öptürür para verir.Biz gençler ise arada kalıyoruz.Çocuk olmadığımız için el öpünce para alamıyoruz,okuldan yeni mezun olup düzgün bir iş sahibi olamadığımız,düzgün bir iş sahibi olsakta maddi durumumuzu rayına oturtamadığımız için para veremiyoruz.O yüzden bayram demek bizim için gelen misafirlere güler yüzlü karşılama seramonisinden başka bir anlam ifade etmez oldu.

Sonuç olarak bayramlar öyle yada böyle bir değişim geçirdi.Bu değişimler kimilerine göre olumsuz,kimilerine görede pek bir anlam ifade etmeyen değişimler.Tabi tüm bu “artık bunlar yapılmıyor” adı altında yazılanlar hiç bir kesim tarafından yapılmıyor anlamına gelmesede yinede eskiye nazaran yapılan bayram kutlamalarında ciddi bir değişiklik olduğunu herkes etrafındaki ufak tefek örneklerle görebilir.Biz gençler aslında bayramların eskisi gibi kutlanır olmasından çok bayramların biz çocukken taşıdığı anlamı arıyoruz.Yani verilecek harçlıkları bekleyişin yarattığı heyecanı,kaç şeker toplayacağımızın yarattığı merakı,gelen misafirlerin bize göstereceği muhtemel ilgiyi arıyoruz.Yoksa değişen birşey yok,bayram yine bayram … Ve bize hergün bayram …

Bunlar da ilginizi çekebilir:

hazan mevsimi

İdi Amin Dada

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Galatasaray

Sevgili insanlık !

Bir çocuk masumiyetiyle bir kez daha "elma" diyoruz.

NE OLUR ÇIK ARTIK …

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Sen çiçek olup etrafa gülücükler saçmaya söz ver, Toprak olup seni başının üstünde taşıyan bulunur, Gül olup etrafa rayihalar saçmaya söz ver,Seni anlatmaya bağrı yanık bir bülbül bulunur…

Mevlana Celaleddin Rumi

loreS

"ALLAH dE KaLBiM"

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
MUHABBET sonsuzdur
ömürler kısa
Ne olur sevgiler ebedi kalsa?
Kimin yüreğinden
Bir tel kırılsa