Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
"Elhamdü lillâahillezii aafâanii mimmebtelâake bihii ve faddalenii alâa kesiyrin mimmen haleka tafdiilâ.

Mânâsı:

"Hamd olsun o Allâh'a ki, senin mübtelâ olduğun şeyden bana âfiyet verdi ve beni yarattığı bir çoklarından üstün kıldı."

HAZRET-İ ÖMER (R.A.) BUYURUYOR Kİ:

" Çok gülenin heybeti azalır.

" İnsanları hafîfe alanın kendisi hafîfe alınır.

" Bir şeyi çok yapan onunla tanınır." Çok konuşan çok yanılır.

" Hatası çok olanın hayâsı az olur.

" Hayası az olanın verâı (şüpheli şeylerden kaçınması) az olur.

" Verâı (şübheli şeylerden korkması) az olanın kalbi ölür. (M.Ş.10)

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hasan Basri r.a. diyorki: Basra camisinde bir meclise katıldım. Ashabı kiramdan bazılarının oturup Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ömerin yaşamlarından bahsetmekte olduklarını gördüm. Hasan Basri dediki. İçlerinde olanlara baktım ve Ahnef b. Kaysı gördüm ve o şöyle diyordu: Hz. Ömer hAlife olduğu dönemde Fetih için bizi Iraka gönderdi. Yüce Allahın inayetiyle Irak diyarını fethettik. Yanımızda en güzel elbiseler ve kumaşlarla birlikte medineye geldik. Doğruca Hz. Ömerin yanına girdik ancak o bizi görünce yüzünü çevirdi ve bizimler konuşmadı. Bizde durumun ne olduğunu öğrenmek için oğlu Abdullah b. Ömerin yanına gittik. Ve Hz. Ömerin bize karşı aldığı tavırı ve bize yaptığı muameleden dolayı ona şikayetçi olduk. Abdullah b. Ömer bize şöyle dedi: O sizin üzerinizde Ne Rasulullahın ve nede HAlifesi Hz. Ebubekirin giymediği yünlü ve yumuşak kumaşlı elbiseleri gördüğü için sizden yüz çevirmiştir. Ahnaf şöyle devam etti: Evlerimize döndük üzerimizdeki elbiselerimizi çıkardık ve yırtık ve toz içerisinde olan savaş elbiselerimizi giyerek tekrar Hz. Ömerin yanına döndük. Yanına vardığımızda bizleri ayakta karşıladı. Herbirimize teker teker sarıldı. Sanki bizi öncesinde hiç görmemiş gibiydi. Kendisine ganimetleri takdim ettik O da ganimetleri eşit olarak aramızda paylaştırdı. Ganimetleri arasında çok güzel tatlılar vardı onlardan biraz tattı ve tadının ve kokusunun çok güzel oduğunu söyledi ve onları yemekten vazgeçti. Sonra bize dönerek şöyle dedi: Ey Muhacir ve Ensar; şu dünya zevki için oğul babayı kardeş kardeşi öldürmesin. Daha sonra önündeki tatlıların fakir ve yetimlere dağıtılmasını emretti.

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz. ÖMER'in Oğluna Nasihatı
Sana Allah'tan korkmanı tavsiye ediyorum. Kim Allah'tan Korkarsa, Allah onu korur.
Kim Ona tevekkül ederse Allah ona yeterlidir.

Kim Ona borç verirse, Allah onu mükafatlandırır. Kim Ona şükrederse , Allah ona daha da çok verir. Takva gözünün önünde dursun. Amelinin direği, kalbinin cilası olsun. Niyeti olmayan iyiliğin sevabı, iyilik yapmayanın malı ve eski elbisesi olmayanın yeni elbisesi yoktur.

Şiddetli hesaba çekilmeden önce kendini geniş zamanda hesaba çekmen gerekir. Kim geniş zamanda kendini hesaba çekerse, onun sonu rızaya uygun olur. Kimi de hayatı ve kötülükleri bundan alı koyarsa sonu zarar ve pişmanlık olur.

"Allah'tan korkanın öfkesi kabarmaz. Allah, ittika sahibi olan kimsenin arzusunu yerine getirir."

"Ahirete ait işlerde zarar etmektense, dünyaya ait olan işlerde zarar ediniz; böylesi sizin için daha
hayırlıdır."

Hakka sarıl ki, Hak sana hak ehlinin yerlerini açıklasın. Ancak hak ile hüküm ver , vesselam...

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
"O sizin üzerinizde Ne Rasulullahın ve nede HAlifesi Hz. Ebubekirin giymediği yünlü ve yumuşak kumaşlı elbiseleri gördüğü için sizden yüz çevirmiştir."

Günümüzde giyim kuşam iyi ise kişinin karşılanması daha büyük oluyor ne acıdır ve ne yazıktır ki insanlığın alması gereken değeri,kuru görüntü alıyor fazlasıyla.....

Anlatılan hadise ile ne kadar da zıt ;(

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
" Bir şeyi çok yapan onunla tanınır." Çok konuşan çok yanılır.

Kesinlikle...

Allah bizi sözü Kur'an olanlardan eylesin boş konuşmaktan O'na sığınırız..

Üst Alt