Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Bazıları diyorlar ki;
Hele şu namazımızı kılalım da rahat rahat çayımızı içelim….

Bu sözden anlaşılan şudur;
Oturmak, çay içmek rahatlık…
Namaz kılmayı ise külfet kabul etmek, alelacele başımızdan savılması gereken bir mesele olarak görmektir… Allah korusun

Namaz dinin direğidir Direk olmazsa bina çöker…
Binadaki direği fuzuli bulmak için akıl peynir-ekmekle yenilmiş olmalıdır… İnananla inanmayanı ayıran ölçülerden en önemlisi namazdır…

Mü'min huzurullaha durduğunda dünya ile irtibatını kesmeli, en büyük huzuru namazda ve ibadet halinde duymalıdır…

Hz Ali ra efendimizin ayağına batan okun çekilirken ki acısını ancak namaza başlayarak duymadığı söylenmektedir

Namazı külfet oturmayı çay içmeyi rahatlık sayarak namazla kıyaslamak boşa kürek sallamaktır…

Oturmayı, çay içmeyi rahatlık olarak; namaz kılmayı ise külfet olarak kabul edenler diri değil, hayat süren leşler durumundadırlar…
Diri olan kişi rahatlığı Allahın huzurunda bulur…
Namazı da bir angarya olarak görmez…
Ve Hele şu namazımızı kılalım da rahat rahat çayımızı içelim….
demez!!!

YeNi

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Dogru söze ne hacet. Allah razi olsun.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah kardesim ders alinmasi gereken bir paylasim olmus tesekkürler
Selam ve Dualarimla......

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Gerçekten Önemli bir Konu

Te$ekkürlerr

Ataberk

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
bu konuyla alakalı olarak sabancının kızı Dilek Sabancı'nın bir röportajında şöyle dediğini duymuştum;

-önceden iş aralarında namaz kılmaya çalışırdım şimdi ise namaz aralarında işlerime vakit ayırıyorum.

Sanırım burda mesele gayet iyi açıklanıyor.

Üst Alt