Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
HELGA – HANS / İSTİHBARAT

Pır zeka bir arkadaşım var, Tıp doktoru adının baş harfi T. :)

Ama bildiğiniz gibi değil adamın on parmağında on marifet, kabına sığmayan sıra dışı bir tip. Allah’ın deli bir kulu, o ülke senin bu ülke benim dünya avucunda..Müthiş müzik kulağı var, teknolojik olan her şeye adeta takla attırıyor, yazmak çizmek değme yazara taş çıkartacak kudrette..
Keyifli bir yemek sonrası ;

-Hadi bakalım sana bir soru, ama esaslı cinsinden ona göre cevap ver dedi . İçimden “işte bomba geliyor”  dedim.

- Hadi sor bakayım .. Anlayalım hele dilinin altında ne sakladığını dedim.

-Sıkı dur o zaman, sence bu dünya da işini en iyi yapan kendini en güzel gizleyen istihbarat örgütü hangisi ? dedi.

Zihnim ” Enter”’ a basılmış bir bilgisayar gibi bana sormadan alternatifleri sayıp dökmeye başladı, ama içimden, sessizce.. ilk önce aklıma “MOSSAD” geldi sonra “CIA”.. Sonra Londra’ nın göbeğinde eski Rus bilim adamını zehirleyen eski adıyla “KGB” yeni adı ile “FSB” geldi. Ama hafifçe yutkundum ve hafifçe frene basmayı başardım. Hemen açık vermedim.

-Kardeş aklıma bir çırpıda birkaç isim geliyor ama bir yandan da diyorum ki bu adam bu kadar basit soru sormaz, vardır altında bir çapanoğlu. Korkumdan cevap veremiyorum.

-Amma ürkütmüşüm bende seni yahu.:) Hadi ilk aklına geleni söyle dedi.

- Yahu açıkcası önce aklıma MOSSAD sonra CIA ve FSB geliyor dedim. Ama diğer yandan cevabın bunlardan birisi olmadığını da hissetmiyor değilim dedim.

Arkadaşım bir kahkaha attı;

-Değil abi , değil ..dedi. Dünyadaki en kuvvetli en usta istihbarat örgütü Alman’lardadır dedi. Adamların genetik kodlarında casusluk var , Nazi Almanya’sındaki efsanevi “GESTAPO” ‘ larını biliyorsun ama şu anki istihbarat örgütlerini biliyormusun ? dedi.

Allah Allah hakikaten bilmiyordum.

- Bak abi, bu Helga’ lar, Hans’lar sokaklarımızda masum masum dolaşırlar ülkenin kaderinde rol oynayan çeşit çeşit okullar, bin bir çeşit vakıflar kurar ama ruhun duymaz. Bizde Helga demek Hans demek;

- “Çöp şiş çok güzel, Törkiş lokum çok güzel, boğaz çok güzel “demektir.. Ama diğer yandan bir bakıyorsun aynı sarı saçlı mavi gözlü Hans - Helga ;

- Gezi çok güzel, PKK-PYD çok güzel, Feto çok güzel” diyor. Önümüzde, arkamızda yani başımızda ülkemizin aleyhinde bin bir fırıldak çeviriyor, ama ruhumuz duymuyor.

Evet anlatılanlar ışığında arkadaşıma inanılmaz derecede hak verdim. Ama diğer yandan ”bizde Kuşçubaşı Eşref’in torunlarıyız, bizimde geçmişimizde “Teşkilat-ı mahsusa” ’mız var diye içimden geçirdim.
Ve tekrar tekrar anladım ki; bırakın uyumayı en ufak bir tembelliğe bile hakkımızın olmadığı bir coğrafyanın çocuklarıyız.
Hepimiz, her birimiz canla başla aşkla çalışmalıyız.

G. Garcian‘ ın dediği gibi ;
Basit bir adamın elinden geleni yapmaya çalışması,
Zeki bir adamın tembelliğinden iyidir.

Selam ve dua ile…

Dr Faruk ÖNDAĞ / ATAŞEHİR

...vuslat

gökyüzünü bilmeyen leke sanıyor kuşları...

Aldığı Beğeniler
19,193
Hüsnü niyet olmalı muhakkak
Aklı ve vicdanı"ne kadar var ise"muhafaza ve yerinde kullanmak ise müslümanlığın olmazsa olmazı galiba.
Diğer türlü yerimize kullanmaları kaçınılmaz yazık ki

:gul:☄

Üst Alt