Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

aybars.

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Galatasaray
Kızılcık Ağacı

Hani derler ya eski bayramların tadı kalmadı diye..
zaman geçmeye başladığından mı bu söze hak vermeye başladım yoksa şekerlerin yerini tatlandırıcılar aldı diye mi değişti bayramların tadı?
Yaylaya gitmiştik bir kurban bayramında akrabalarla birlikte.. Ben çok küçüktüm, ağaçlar büyük, evler büyük, insanlar büyük, sevgiler büyüktü&
Sen ise benim gibiydin kızılcık ağacı, küçüktün. Bahçenin pek fark edilmeyen köşesinde durup seyrediyordun olup biteni. Konuşsan neler anlatacaktın.
Şimdiki gibi soğuk bir bayram yaşanmıyordu o zaman. Hem mevsimlerden yazdı, hem de duygular dolaba kaldırılmamıştı.
Kalabalıktı evler, bizimkisi gibi. Bayram telaşı belli olurdu sokaklardan. Sanki hava bile değişirdi o gün.
Ya şimdi ne oldu kızılcık ağacı? Kar yağdı sokaklara, kalplere, saçlara.. Artık eskisi gibi kutlanmıyor bayramlar bu sokaklarda..
Minik çocukların minik ellerine sıkıştırılan paralar, avuçla alınan şekerler kalmadı kasede.. Halbuki ben değil miydim senin dallarına oturup bayram harçlıklarını sayan, cebime doldurduğum şekerleri yiyen..
Şimdi ne şeker yiyor çocuklar, ne de bayram harçlığı alıyorlar gidilen akraba ziyaretlerinden.
Cep telefonundan, ezberlenmiş, elden ele dolaşan duygusuz mesajları iletiliyorlar birbirlerine.
Birlikte yenen akşam yemekleri kalmadı artık.Bayram sabahı camiye yaptığımız ödüllü koşular çoook geride kaldı..

huzurumsun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
bence bayramlar gene eski bayramlar degişen bizleriz aslında söyle diyelim artık BÜYÜDÜK

eskiden yani küçükken en küçük seyden mutlu olan biz artık hayat mücadelesinde mutluluk degil geçim derdine düşmüşüz
kaygısız tasasız sokaklarda kosusturup kapı kapı dolaşıp herkeze gülen biz bu gün ne yemek yapsam telaşesindeyiz malum misafirlere mahcup olmamak için
durmak bilmeden bir oyana bir buyana koşustururken mutlu olmak için bir şey aramak degil mutlulugu bizzat kendimiz yaşıyorken şimdi hep aynı muhabbetler dönüyor etrafımızda önce aileler ziyaret edilecek sonra yakın akrabalar hele bide arabanız yoksa yandıgınızın resmi çizilmiştir sokaklara otobüs duraklarına

işte böyle şimdi söyleriz tabi nerde o eski bayramlar
kaygısız tasasız sorumsuz zamanlar

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Gerçekten güzel yazı.Gönderi için teşekkürler.Allah razı olsun.

yasemin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Evet hakkeden güzel bir yazı idi paylaştığın için teşekkürler aybars :p
ya hakkeden geçen bende düşündüm niye eski ramazan lar diyoruz diye ve buldum kendi çapımda sorunun cevabını :D
eski ramazanla yeni ramazanın farkı ne?ikisde 11ayın sultanı ve ikiside 30 gün o halde eksik olan ne?
ne mi?
önceden bayramlık lar alınırdı ve hiç giymezdik gelen gideb sorardı bayramlığın nerde diye ve ben onu yatağımın başucuna asar uyandıkça bakardım ki bayram gelsin yeni kıyafetimi giyebileyim diye..çukulata eve bayramdan bayrama girerdi ;(
şimdi ise herkesin evinden çukulata eksik olmuyor,haftada ,ayda bi kıyafet alıyoruz çocuklarımıza...aybars ın dediği gibi teknoloji yoktu herkes sıcacık birbirini kucaklar ve öperdi sevgiler tazelenirdi oysa şimdi bi msj örter düşünüyorz aradaki mesafeleri oysa gitgide açıyor araları.. ;(
ve biz hala bakarmısınız insanlığı değiştirmeyi düşünüyoruz oysa bizde bunların içinddeyiz ;(
biz adım attıkta cevap mı bulamadık nerde sıla"ı rahim bunu bayramlarda olsa yapamazmıyız,kıyamet alametlerinden biride bu biliyorsunuz dimi?
akrabalardan uzaklaşmak...
işte eski ramazan ları bu yüzden arıyoruz bana göre ;(
sevgi ve muhabbetle kalın..

Destina1

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Güzel bir yazı ellerinize saglık :(

Üst Alt