Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hepatit B Aşınız Var mı?

• Kullanılan toplam oy
    25

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Hepatit B nedir?

Hepatit B virüsü ile ortaya çıkan karaciğer hücre iltihabıdır. Hepatit B hastalığı olarak bilinir. Hastalık bulaşanların % 90-95’inde geçirilir ve ömür boyu bağışıklık gelişir. Geri kalan kısmında ise müzminleşir, hatta siroz, karaciğer kanseri, karaciğer yetmezliği ve ölümle sonlanır. Hastaların bir kısmında ise taşıyıcılık şeklinde devam eder.

Ülkemizde 1998 yılından bu yana yenidoğan tüm bebeklere ücretsiz olarak hepatit B aşısı yapılmaktadır. Bu yıldan öne doğanlar?

hilalumut

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Fenerbahçe
tabiki hepatit aşım var olmayan arkadaşlarda mutlaka yaptırsınlarr sağlık ihmale gelmiyor....

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Bilmiyorum olması lazım :rolleyes:

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Türkiye’de bugün her 3 kişiden yaklaşık 1’i Hepatit B virüsü ile karşılaşmıştır. Yine her 10 kişiden 1’i Hepatit B virüsünü taşımakta ve bulaştırmaktadır. Hastaların % 75-80 inde herhangi bir belirti vermeksizin gelişir, taramalarda ve kan bağışlarında yapılan tetkiklerde tesadüfen tespit edilir. Kuluçka süresi 2-6 ay arasında değişmektedir.

alıntı

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
HBV enfeksiyonu bütün dünyada hepatitin en sık nedenidir. Bugün Dünya'da yaklaşık iki milyar kişinin Hepatit B'ye yakalandığını biliyoruz. Bunun yanında 350 milyon kişi bu virüsü kronik olarak taşımaktadır. Ülkemizde de durum farklı değildir. Türkiye'de bugün her 3 kişiden yaklaşık 1'i Hepatit B virüsü ile karşılaşmıştır.

alıntıdır

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
benim aşım yok yani öyle bir şey olduğumu bilmiyorum ama 2 oldu çekap oldum verilerim temiz
sadece şeker ve tansiyorn çıkıyor :( ..birde çok az kollosturol varmış.. :(

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Abla kilo fazlalığınız varsa ilk önce onu halledin, beden kitle indexinizi 25 in altına çekmeye çalışın, düzenli egzersiz yapın, birde tuzlu ve yağlı yiyeceklerden olabildiğince kaçınmanız çok ii olacaktır. Hastalıklarınız hafifken ilaç kullanmadan mücadele etmeye çalışın.

YaMusaB

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
ewet 46,67%
hayır 53,33%

Efendim bu rakamlar hiç de iç açıcı değil, aşı olmayan kardeşler en kısa zamanda olsun inşaAllah. Çok fazla bir zahmeti yok.

KaTrEe

Enderun-i

Aldığı Beğeniler
15
benim yok hiç yaptırmayıda düşünmemiştim açıkcası saglık sektöründe çalıştıgım halde birzamanlar. bu büyük bir eksik en yakın zamanda olayım inşallah..

Üst Alt