Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Gönlümüzün Baharı

besmele.jpg

66.jpg

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Şâyet yeryüzündeki ağaçlar kalem, denizler de arkasından yedi deniz katıl(arak mürekkep ol)sa yine Allâh’ın sözleri (yazmakla) tükenmez. Şüphe yok ki Allâh, mutlak gâlip ve hikmet sâhibidir.” (Lokman, 27)

Rasûlullah (sav) buyurdular:

“…Rabbim! Kullarından herhangi birine öğrettiğin, kitabında indirdiğin, ya da bilgisini katında gizlediğin her bir güzel ismin hürmetine, senden niyâzım şudur ki: Kur’ân’ı gönlümün baharı, sadrımın nûru, hüzün ve kederimin çâresi eyle!” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 391)

kuran.jpg

Üseyd bin Hudayr (ra) anlatıyor:

Bir gece Bakara Sûresi’ni okuyordum. Atım da yanıbaşımda bağlı olduğu hâlde duruyordu. Bir ara at şahlanmaya başladı. Okumayı kestim; at sâkinleşti. Tekrar okumaya başladım, at yine şahlandı. Hattâ oğlum Yahyâ’yı atın çiğnemesinden endişe ederek yanıma aldım.

O esnâda semâya baktığımda üzerimde kandillere benzer bir şeyler olduğunu gördüm. Sonra onlar göğe doğru yükselip gözden kayboldu.

Sabahleyin, olup biteni Rasûlullah (sav)’e anlattığımda bana:

“– Oku ey Üseyd, oku!” buyurdu… Ve sonra:

“– Ey Üseyd! O gördüklerinin ne olduğunu biliyor musun?” diye sordu.

“– Hayır.” dedim.

Allâh Rasûlü (sav):

“– Onlar, senin Kur’ân tilâvetini dinlemeye gelen meleklerdi. Eğer sen okumaya devâm etseydin, sabaha kadar seni dinleyeceklerdi. O melekler, insanlara gizli kalmayacak, insanlar da onları görebileceklerdi.” buyurdular. (Buhârî, Fezâilu’l-Kur’ân, 15)

attachment.php

kuran1%5B1%5D.jpg

Her Güne Bir Esma-ül Hüsna (Allah’ın En Güzel İsimleri)

el-Vedûd:
Dilediği kulunu çok seven, aşkı ile yanan kullarını seven, salih kullarını sevip onları rahmet ve rızasına ulaştıran ve sevilmeye en çok lâyık olan demektir.

66.jpg

Cenâb-ı Hak kalbimizi Kur’an nuru altında hakikatlerle doldursun.(Amin)

www.2g1d.com

'' İki günü bir olan ziyandadır. '' RESULALLAH (SAV)

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
“…Rabbim! Kullarından herhangi birine öğrettiğin, kitabında indirdiğin, ya da bilgisini katında gizlediğin her bir güzel ismin hürmetine, senden niyâzım şudur ki: Kur’ân’ı gönlümün baharı, sadrımın nûru, hüzün ve kederimin çâresi eyle!” (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 391)

Amin... Amin... Amin...

Çok kıymetli bir çalışma olmuş, Allah razı olsun.

ey yolcu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Allah (cc) razi olsun
Rabbim bizleri kuràni okuyan ve amel edenlerden eylesin ins
kuràni tek okumakla yetinmeyelim mutlaka mealini ve tefsirinide okuyalim insallah

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Cenâb-ı Hak kalbimizi Kur’an nuru altında hakikatlerle doldursun.(Amin)
YÜREĞİNE SAĞLIK.ALLAH CC KURANIN BEREKETİ İLE BEREKETLENDİRSİN YÜREKLERİMİZİ.

(MaveRa)

Mavera

Aldığı Beğeniler
4,060
Allah Razı Olsun Yine Güzel Faydalı ..

Eyvallah..

Üst Alt