Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Beyoğlu

aşka yolculuk

Aldığı Beğeniler
13,779
Takım
Galatasaray
Güven Adıgüzel

HER BOZGUN'UN ERTESİ

Dağların yurduna saklanmış evvel bir heves idi canım İnsana dayandım, yandım, her azamı ayrı derde bıraktım Ağyar elinde gevheri görüp, yükümü uzaklarda sandım Ela Vadisinde Davud kalbim, nice Golyatlarla sınandım

Bir yağmurdum göklerin elinde sağanak olmadan dindim Hırka-ı melamettir, hırıltılı göğsüme bastırdıkça sindiğim Sûr'a üflendiğinde arz'ın ortasını terk edenlerden bildim Boynuma asılmış levhalara nice nedametler getirdim

Gözlerim dağlandı, baktıkça kum ülkesinin kalelerine doğru Sineme düşen nar-ı ateş, kalbimde mukim bu kafir hicran oku Kara divandan duyulmaz sesim, içimde boğulan bin şehzade Kanım çekildi, dar kapılardan geçen aklıma pinhanın yolu

Sükût'a söz geçmiyor, dilsiz gönlümdür tek ispat-ı rüşdüm Albızlar gövdemden taştıkça kendi ruhuma göçtüm Yedi cihan içinde bilenlere nişandır bu asil cürmüm Boğazlandım kurt ayazında gayrı yâdıma düştüm

Bir gecenin sırrıdır, ikrar verdim yoluma ses olanlara yoldaş Körler çarşısında ayna satmak değil beni gönendirecek uğraş Gün akşamlıdır, terzilerin ah’ında büyür elbise olacak kumaş Hafaza melekleri kaydeder, iki omzumdan acuna uzanan savaş

Görklü dünya böyle bilsin; kılıç elimden düşende uzanırım kurgana!

Üst Alt