Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Eğer inkâr ederseniz, (şiddetinden) çocukları bile ak saçlı bir ihtiyar yapıverecek o gün(ün şiddetin)den nasıl korunacaksınız?

(Müzzemmil, 17)

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ISLAM KITABI KURAN'DAN BAZI AYETLER

Islam hakkındaki bilgilerimiz nereden kaynaklanıyor? Kimimiz ilkokul , ortaokul ve lisede din dersi okuduk, kimimiz sadece ailemiz, arkadaşlarımız ve çevremizden öğrendiklerimizi biliyoruz. Nüfusunun %99'unun "müslüman olduğu" söylenen ama bu müslümanlığın hiçbir zaman "esas müslümanlığa", yani Islam Devletleri'nin müslümanlığına benzemeyen bir müslümanlık yaşanan bir ülkede yaşıyoruz.

Islam'a göre yenmesi "haram" olan domuz etini yemeye cesaret eden pek yok, ama, yine Islam'a göre içilmesi haram olan içkiyi içenlerin çok olduğu bir ülkede yaşıyoruz.

Arap ülkelerinde yapılması yasak birçok şeyi yapan, ama "Elhamdülillah müslümanım" diyenlerin çok görüldüğü bir ülkede yaşıyoruz.

Demek ki, Türkiye'de Islam değişmiş.. Değişik bir müslümanlık uygulanıyor. Müslümanlık daha "çağdaş"laştırılmış..

Ve, Islam Ulkelerindeki müslümanlık ve yaşam tarzını Türkiye'ye getirmek isteyenler de var. Kapatılan Refah Partisi, ondan once kapatılan Milli Selamet Partisi ve bugün faaliyet gösteren "malum" parti(ler) bu özlemin pesindeler.

Peki, Islam dininin "anayasası" olan Kuran'ı kaç kişi okudu ve okuduklarını düşündü? Bu sayfayı şu anda okumakta olan "siz" Kuran'ı okudunuz mu?

Ben okudum.. Ve, bana din derslerinde anlatılan Islam'dan çok daha farlı bir Islam ile karşılaştım Kuran'da..

Önemli bulduğum ayetleri, yorumsuz iletiyorum.. (Sadece ana başlıklarda gruplandırararak).

Başlamadan önce de, Osmanlı döneminde müslümanlık propagandası için giden Japonya'ya giden elli kişilik bir kurula Japonlar'ın sorduğu bir soruyu iletiyorum (Dünya Gazetesi, 2.5.1963).

"Bize bir Müslüman millet gösteriniz ki, bu dini kabul etmeden önce sefil ve peri?an iken kabul ettikten sonra ilerlemiş, gelişmiş, mesut ve müreffeh olmuştur. Bir tek örnek verin, kâfi."

Yıl 1999.. Islamiyetin Muhammed tarafından uyduruluşundan bu güne kadar 1400 yıl geçti. Bugün, hâlâ böyle bir Islam memleketi yok!..

Kuran'dan tam ayet metinleri :(Diyanet tercümesi'nden):

Kur'an bir bilmece-bulmaca kitabı mıdır?

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
De ki: "Rabbim rızkı dilediğine genişletir, dilediğine sıkar.

Fakat insanların çoğu bilmezler."

Halbuki sizi huzurumuza yaklaştıracak olan, mallarınız ve evlatlarınız değildir. Ancak iman edip de salih amel işleyenlere gelince, işte onların amellerine karşı kendilerine kat kat mükafat vardır. Onlar cennet köşklerinde emniyet içindedirler.

Sebe Suresi: 36-37

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Dünya hayatı, eğlence ve oyundan başka bir şey değildir. Ahiret yurdu ise, Allah'tan korkanlar için daha hayırlıdır. Aklınızı kullanmaz mısınız?

( En'âm - 32)

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
Kuran-ı Kerim Elmalılı Hamdi Yazır Meali:

1.
Bismillahirrahmanirrahim

2.
Hamd o alemlerin Rabbi,

3.
O Rahman, Rahim,

4.
O din gününün maliki Allah'ın!

5.
-Sade Sana ederiz kulluğu, ibadeti; sade Senden dileriz yardımı, inayeti Yarab!

6.
Hidayet eyle bizi doğru yola!

7.
O kendilerine nimet verdiğin mesutların yoluna! Ne o gazap olunanların ne de sapkınların!

Seçiniz: Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
...Sizi yanımızda değerli kılacak olan ne mallarınız, ne de evlatlarınızdır. Ancak imân edip güzel ve hayırlı işler yapanların durumu başkadır. Onlara yaptıklarının kat kat fazlasıyla mükâfat verilecektir ...

Sebe' Sûresi: 37

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve rükû eden (mümin)lerle birlikte rükû edin.
(Bakara,43)

KanDamLaSi

Ubeyd

Aldığı Beğeniler
64
2- "O kitap (Kur'ân); onda asla şüphe yoktur.
O, müttakîler (sakınanlar ve arınmak isteyenler) için bir yol göstericidir"

(Bakara, 2).

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
Kiyamet gunune yemin ederim.
(Kusurlarindan dolayi kendini) kinayan nefse de yemin ederim (ki diriltilip hesaba cekileceksiniz).
Insan, kendisinin kemiklerini bir araya getiremeyecegimizi mi sanir?
Evet bizim, onun parmak uclarini bile duzenlemeye gucumuz yeter.
Fakat insan onunu (gelecegini, kiyameti) yalanlamak ister.
Kiyamet suresi 1-5

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Kim bir iyilik getirirse ona ondan daha üstün karşılık vardır. Kim bir kötülük getirirse, o kötülükleri işleyenler, ancak yaptıkları kadar ceza görürler.

Kasas Sûresi : 84

Üst Alt