Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
22.ebu hureyre,den (r.a.) rivayet edildigine güre.

resulullah , ( s . a ) söyle buyurmustur.

hayirli isler yapmakta acele ediniz, yakinda karanlik gece parcalari gibi fitneler olacaktir,

kisi mühmin olarak sabahlar, kafir olarak geceler , yine mühmin olarak geceler ,

kafir olarak sabahlar.

cünki dünya mali karsiliginda dinini satar .,, müslim rivayet etmistir..

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe

Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'dan :
Şöyle demiştir: Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'den işitdim, buyurdu ki benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'deki yerini hazırlansın. Buhârî'ye göre: Rib'ıyy b. Hırâş, Alî b. Ebî Tâlib (r.a.)'den Resûlu'llâh salla'llâhu aleyhi ve sellem'in "Benim ağzımdan yalan uydurmayınız. Her kim benim ağzımdan yalan söylerse Cehennem'e girsin." buyurduğunu işittiğini kendisinden duymuş.

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
"Âdemoğlu, için kurban bayramı günlerinde Allah (c.c) için kurban kesmekten daha sevimli bir iş olamaz."

(Tirmizi)​

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Mü’minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır; O’nun her işi hayırdır. Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa şükreder ve bu onun için bir hayır olur. Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Hz. Muhammed (s.a.v.)​

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
"Münafığın alâmeti üçtür: Konuştuğu zaman yalan söyler, söz verirse sözünde durmaz. Kendisine bir şey emanet edilirse ona hıyanet eder."

Hz. Muhammed (s.a.v.)​

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Birbirinize karşı mütevazi olmanızı, Allah bana vahiyle emretti. Öyle ki, hiç kimse, kimseye karşı övünmesin ve hiç kimse, hiç kimseye zulmetmesin.

Hz. Muhammed (s.a.v.)​

aolcen_43

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Fenerbahçe
BİR HADİS

Ebu Hureyre RA’dan nakledildiğine göre,
Rasulullah AS Efendimiz buyurdular ki:
- Müflis (iflas eden kişi) kimdir, bilir misiniz?
Orada bulunan sahabiler şöyle cevap verdiler:
- Bize göre müflis, malı-mülkü varken hiç parası, eşyası kalmamış kimsedir
Bu cevap üzerine Allah Rasulü AS şöyle buyurdular:
- Gerçek müflis şu kimsedir: Kıyamet günü, namaz, oruç ve zekât sevaplarıyla huzura gelir Fakat birisine sövmüş, diğerine iftira etmiş, birisinin malını yemiş, diğerinin kanını dökmüş, bir diğerine vurmuştur Böylece üzerinde birçok kimsenin hakkı birikmiştir O kimsenin ibadet sevaplarından hak sahiplerine hakları ödenir Sevaplar biter, ancak alacaklar bitmez İşte o zaman, hak sahiplerinin günahları bu kimseye yüklenir Böylece ateşe müstehak olur
(Sahih-i Müslim, Kitabü’l-Birr, Hadis No 59)

Gölge

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
"Allahu Teala şöyle buyurdu; 'Ben kulumun zannına göreyim... O halde, Benim için hayır zannında bulunsun ve Ben Beni andığı zaman kulumun yanındayım."

Hz. Muhammed (s.a.v.)​

Üst Alt