Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

(Buhari, Deavat, 6)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Hazreti Huzeyfe (radıyallahü anh)’ın rivayet ettiği bir hadis-i şerifte, her ifadesi lâl ü güher Efendiler Efendisi şöyle buyurur:

Nefsimi kudret elinde tutan Zat'a kasem olsun, ya “emr-i bi'l-maruf, nehy-i ani'l-münker” vazifenizi yerine getirerek insanları sürekli iyiliklere sevkeder ve kötülüklerden de sakındırırsınız ya da Cenâb-ı Allah, üzerinize umumî bir belâ gönderiverir. İşte o zaman, yalvarıp yakarsanız da duanız kabul edilmez.

(Tirmizî, Fiten: 9)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Ebu Hureyre (r.a)’den. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allah için duadan daha kıymetli bir şey yoktur. (Tirmizi,3591)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

(Buhari, Deavat, 6)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Ubey b. Kaab (r.a.) şöyle nakletmiştir:

Ben Hz. Peygamber (a.s.) zamanında içinde yüz dinar olan bir kese buldum. Sonra bu keseyi Hz. Peygamber´e getirdim. Hz. Peygamber: "Bunu bir sene ilan et" buyurdu. Ben de bir sene süreyle onu halka duyurdum. Fakat onu bilene rastlamadım. Sonra Hz. Peygamber´e geldim. Hz. Peygamber: "Onu bir sene (daha) ilan et" buyurdu. Onu bir sene daha ilan ettim. Fakat onu bilene yine rastlamadım. Sonra (üçüncü defa) Hz. Peygamber´e gelip durumu kendisine arzettim. Bu defa Hz. Peygamber: "Bu paranın miktarını aklında tut, kesesiyle, ağız bağını muhafaza et! Sahibi gelirse keseyi ona ver, gelmezse onu kullan" buyurdu. Ben de onu kullandım. Şu´be der ki: Ben bir süre sonra Mekke´de Seleme b. Kuheyl´le karşılaştım. Seleme bana: "Suveyd b. Şafele üç yıl mı, yahut bir yıl mı ilan edildi dedi pek iyi hatırlamıyorum" dedi.
Sahih-i Müslim´deki hadis numarası: 3251

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Ka'b İbnu Mâlik (radıyallâhu anh) anlatıyor:

"Resülullah (aleyhissalâtu vesselam)'ın şöyle söylediğini işittim:"

"Kim âlim geçinmek, sefihlerle münâzara yapmak ve halkın dikkatlerini

kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar."

(Tirmizi, İlm 6)

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
"Allahu Teala şöyle buyurdu; 'Ben kulumun zannına göreyim...

O halde, Benim için hayır zannında bulunsun ve Ben Beni andığı zaman kulumun yanındayım." Hz. Muhammed (s.a.v.)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,774
Takım
Galatasaray
Kişiye günah olarak her duydugunu söyLemesi yeter...

vakkas

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
42
Takım
Diğer
Kendisine, niçin dünya nimetlerinden istifade etmediği sorulunca O, şöyle cevap veriyordu:�Dünya nimetlerinden istifadeyi nasıl düşünebilirim ki, İsrafil sûru eline almış, Cenâb-ı Hakk�ın emrini beklemektedir. Böyle bir durumda olan insan, gelişigüzel, dünya nimetlerinden nasıl istifade eder ki?
Tirmizî, Kıyâme, 8; Müsned, 1/36; 3/7.

Üst Alt