Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. İbni Mes'ud Radiyallahu Anh'tan rivayetle Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Kıyamet günü ümmetimden bir adam divana getirilir ki, kendisinin Cenneti hak edecek hiç bir sevabı
bulunmaz."

Allah (c.c.) buyurur ki:
"Onu Cennete sokun. Zira o, aile fertlerine karşı merhametli idi."

(İbni Asakir)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Resûlullah Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Sünnetimi yaşatan beni sevmiştir. Beni seven Cennette benimle beraberdir."

(Camiussagir)

Hz. Ebu Hureyre Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Bir adamın haksız yere malına saldırılır ve o da malını müdafaa ederken öldürülürse şehiddir."

(Ahmed bin Hanbel)

Hz. Selman radiyallahu anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Hiçbir müslüman yoktur ki kendisine bir müslüman kardeşi gelsin, o da ona ikram ve saygı olarak
dirsek yastığı sunsun; Allah da bu ikramına karşılık, ona mağfiret etmesin."

(Tayalisi; Makdisi)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Ebu Cuhayfe Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Ey Ebud Derda, bedeninin senin
üzerinde hakkı vardır. Ailenin
senin üzerinde hakkı vardır.
Rabbinin de senin üzerinde hakkı
vardır. Şu halde her hak sahibinin hakkını ver."

(Ebu Nuaym/Hilye)​

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Hafsa Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem şöyle buyurdular:

"Çok sözden sakın, zira içinde Allah'ın zikri olmayan çok söz, kalbi öldürür. Ve Allah'ı çok zikreden söz de, kalbi diriltir."

(Deylemi)​

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Ali Radiyallahu Anh'tan rivayetle Resûl-ü Zî Şan Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Allah'ın günah saydığı şeyde kimseye itaat yoktur. İtaat, ancak meşru yerdedir. (Günah sayılmayan konulardadır.)"

(Buhari)​

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Enes Radiyallahu Anh'tan rivayetle Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdu ki:

"Bir kimsenin yanında din kardeşi gıybet edilir de, ona yardıma gücü yettiği halde yardım etmezse, Allah
o kimseyi dünya ve ahirette hor ve hakir eder."

(İbni Ebiddünya)​

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Hz. Ebu Umame Radiyallahu Anh'tan Rivayetle Resûl-ü Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm buyurdular ki:

"Kim müslüman bir kişinin hakkını yalan yemin ile alırsa, Allah ona Cehennemi vacib, Cenneti ise haram
kılar."

Bir adam dedi ki: "Ya Resulallah bu az birşey olsa da mı?"

Buyurdu ki: "Misvak ağacından bir dal parçası olsa bile..."

(Müslim)​

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
Resûlullah Sallallahu Aleyhi Vessellem buyurdular ki:

"Ben, benden sonra erkekler için kadınlardan daha tehlikeli bir fitne (imtihan sebebi) bırakmadım."

(Buhari, Nikah)​

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Ravi : Ebu Eyyub
Hadis : Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı."
HadisNo : 4141

Üst Alt