Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"Suphesiz ki benden sonra ummetimden Kuran-i Kerimi okuyan bir kisim insanlar olacak. Fakat onlarin okudugu bogazlarini gecmeyecek. Onlar tipki okun yaydanciktigi gibi dinden cikacaklar, sonra da tekrar ona donmeyecekler. O kimseler, insanlarin ve hayvanlarin en serlileri (kotuleri)dir."

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"En çabuk kabul edilen dua birinin diğeri hakkında gıyaben yaptığı duadır."

Tirmizi

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Hz. Peygamber (sav) "Ey Allah`ın Resulü, kıyamet günü senin şefaatinle en ziyade saadete erecek olan kimdir?" diye sormuştum. Bana: "Hadis`e karşı sende olan aşkı görünce, bu hususta senden önce bana bir başkasının sualde bulunmayacağını tahmin etmiştim" açıklamasını yaptıktan sonra şu cevabı verdi: "Kıyamet günü benim şefaatimle en ziyade saadete erecek olan kimse, samimi olarak ve içinden gelerek "La ilahe illallah" diyen kimsedir"

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
‎"Ben Müşriklern içinde ikamet edenlerden uzağım, çünkü ikisinin ateşi birbirini görmez"

Vahy16

Öğrenci

Aldığı Beğeniler
73
Bana itaat eden Allaha itaat etmis olur. Bana isyan eden Allaha isyan etmis olur

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Birkaç kelime vardır ki, her kim, o kelimeleri, meclisinden kalkmadan önce üç kere söylerse, günahlarına karşılık olur. Onları hayır ve zikir meclisinde söylerse, yazılara vurulan mühür gibi, o meclis o kelimelerle mühürlenir. işte o kelimeler de şunlardır:

"Allahım! Seni hamdinle tesbih ederim. Senden başka ilah yoktur. Senden mağfiret diler ve sana tevbe ederim."

İbn Amr radıyallahu anh. Ebû Dâvud.

Gül-i Hamra

~ Hafizet-ül Hadis ~

Aldığı Beğeniler
8
Takım
Galatasaray
Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur:
- Gerçek cimri yanında anıldığım halde bana salavat okumayandır.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
"Komşusu aç iken tok yatan, bizden değildir."
Hz. MUHAMMED (S.A.V)

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"insanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki, kişi, elde ettiği helâlden midir, haramdan mıdır, aldırmayacak. işte o zaman, onların duaları kabul olunmayacaktır." (Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî)

Üst Alt