Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Ebu Hureyre (r.a), Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurdu, demiştir:
Dile hafif, mizanda ağır, Allah'a sevgili olan iki kelime (iki cümlecik) vardır. Bunlar: Subhanallahi ve bi-hamdihi, subhanallahi'l-azim (Allah'ı, ona hamd ederek tesbih ederim, büyük Allah'ı tesbih, ederim)'dir.
Buhari, Müslim

Hadis-i Şerif'in Açıklaması

1- Manevi mertebenin yükselmesi ve günahların af edilmesi için bu şekilde zikrin sevabı büyüktür.
2- Peygamber (s.a.v)'den gelen bu zikre devam etmek, kişiyi Allah Teala'ya bağlı kılar, şeytanın vesvesesinden ve gereksiz konuşmadan alıkor

busenem19

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Allah, Cehennemde cezası en hafif olanlardan birine şöyle der: Eğer yer yüzündeki her imkan (güç ve servet) senin elinde olsaydı, bu cezadan kurtulmak için, verir miydin? O kişi hiç tereddütsüz: verirdim, der. Allah şu açıklamayı yapar: Sen dünyada yaşarken, ben senden bu dediğimden daha kolayını, yani bana inanmanı ve hiçbir şeyi ortak koşmamanı istedim. Ama sen ise bana ortak koşmakta direttin.
Hadis (Tirmizi).

fridevsi_ala

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Benden sonra bana inanan müslümanlar hakkında şu 3 şeyden korkuyorum: Onları idare edenlerin zulme sapmalarından. Yıldızların (Burçların) yaşamlarına etkisi olduğuna inanmalarından. Kaderi inkar etmelerinden.
Hadis (İbn-i Asakir).

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Mü'min kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa, Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.

(Buhari)

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
" Dünyanın esiri olan helak oldu, dirhemin esiri olan helak oldu, midesinin esiri olan helak oldu, kadının esiri olan helak oldu."

Hz. Muhammed (s.a.v.)

zübeyde

abim seni cok özledim:(

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Galatasaray
Herkim ki kabrimi ziyaret ederse ona şefaatim vacip olur.

Camiul-kebir 7/20679

insallah bizleride onun kabrine yüzümüzü sürmeyi nasip eder insallah

amin amin

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
SAVRVB Sevgili kardeslerim. Peygamber Efendimiz Nebiler sultani SAV. hadisi seriflerinde söyle buyurmaktadir ins;

"Kim Bana itaat ederse muhakkak ki Allah'a itaat etmis olur. Kim Bana isyan ederse, Allah'a isyan etmis olur. Her kim Imam'a (Kamil Mürside veya devrin Imam'ina) itaat ederse, muhakkak ki Bana itaat etmis olur. Her kim Imam'a isyan ederse, muhakkak ki Bana isyan etmis olur." (Ibni Mace 8/2589)

"Size Allah'a karsi takvayi, basiniza siyah bir köle bile gelse emrini dinleyip ona itaat etmenizi tavsiye ederim. Icinizden yasayacak olanlar cok ihtilaflar göreceklerdir. Benim sünnetime ve MÜRSID HALIFE MEHDILERIN yolundan ayrilmayiniz. Bu yola sImsIki sariliniz, sonradan ortaya cikanlardan kacininiz, cünkü her bid'at dalalettir." (Ebu Davud ve Tirmizi)

17/İSRA-71: Yevme nedû kulle unâsin bi imâmihim, fe men ûtiye kitâbehû bi yemînihî fe ulâike yakreûne kitâbehum ve lâ yuzlemûne fetîlâ(fetîlen).
O gün bütün insanları, (Allahın tayin etti i) imamları ile ça ırırız. O zaman kitabı sa dan verilen kimseler, böylece kitaplarını okurlar. Ve (onlara) zerre kadar zulmedilmez (haksızlı a u ratılmaz).

Hz. Ali r.a.'in bu ayet hakkinda ki aciklamasi:

"Bu ayette ki Imam, insan topluluklarinin her devirdeki Imam'i demektir. Buna göre her zamanin halki, emirlerini uygulayip, yasaklarindan kacindiklari Imam'la cagrilacaklardir." (Kalplerin Kesfi Imam Gazali s.235)

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
RE: Benim sünnetime ve MÜRSID HALIFE MEHDILERIN yolundan ayrilmayiniz.

--------------------------------------------------------------------------------
Bunlar ve bütün tefsirlerde imamdan maksat 3 şekilde anlaşılmış ama İbn Abbas gibi seleften imamlar iki şekliyle anlamışlardır:

1-) Buradaki imam peygamberlerdir...
2-) Buradaki imam kitaplardır...
3-) (Az da olsa savunulan görüş): Halifeler, komutanlar ve önderlik yapan herkes...

------------

1. ve 3. seçenek daha mantıklı geliyor...

Çünkü eğer bunda kastedilen kitaplar olsa idi Allah-u Teala bunu kitap diye zikrederdi.

Peygamberler ümmetleri ile çağrılacak bu doğru. Birde Peygamber ümmeti içindeki toplum önderleri yani halife,komutan başkan v.s çağıralacak...

2. seçenek bana uzak gibi geliyor...

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
"Cennet'e onu arzu eden girer. Cehennem'den korkan, uzak kalır.

Allah ise merhamet edene merhamet eder."

Hz. Muhammed (s.a.v.)

Üst Alt