Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
"Kişinin her duyduğunu söylemesi kendisine günah olarak yeter."

(Müslim)​

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Müslüman bir kimsenin, bir malda kusur olduğunu bildiği halde, müşteriye haber vermeden satması haramdır. Hadis-i Şerif > Buhari, Büyu 19

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Dini ve ahlakı sizi memnun eden birisi sizden kız talep ederse onu evlendirin. Böyle yapmazsanız, yeryüzünde fitne ve geniş bir fesad çıkar. Hadis-i Şerif > Tirmizi, 1084

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Muhammed'in nefsini kudret eliyle tutan zâta yemîn ederim ki, bu ümmetten her kim -Yahudî olsun, Hristiyan olsun- beni işitir, sonra da bana gönderilenlere inanmadan ölecek olursa mutlaka cehennem ehlinden olacaktır. (Hadis-i Şerif > Müslim, İman 240)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Amellerin en faziletlisi Allah için sevmek, Allah için buğzetmektir. (Hadis-i Şerif > Ebu Davud, Sünnet 3)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Kim bana çeneleri ile bacakları arasındaki şeyler hususunda garanti verirse ben de ona Cennet hususunda garanti veririm. (Hadis-i Şerif > Buhari, Rikak 23)

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

Mirac sırasında İbrahim (as)'le karşılaştım. Bana: "Ey Muhammed, ümmetine benden selam söyle. Ve haber ver ki: Cennetin toprağı temiz, suyu tatlıdır. Burası (suyu tutacak şekilde) düz ve boştur. Oraya atılacak tohum da sübhanallah, velhamdülillah, ve lailahe illallah, vallahu ekber cümlesidir."

(Tirmizi, Da'avat 60)

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
"Allah katında en sevimli ev, içinde yetime ikram olunan evdir."

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
İmanın tadını, Rabb olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı, peygamber olarak Muhammed'i seçip razı olanlar duyar
Müslim, İman 56, (34); Tirmizi, İman 10, (2625)

sürmeli

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
26
Takım
Diğer
"İlmin tâlibi (talebesi), RAHMAN'ın tâlibidir. İlmin talipçisi, İslâm'ın rüknüdür. Onun ser-ü mükâfatı, Peygamberlerle beraber verilir."

Üst Alt