- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Diğer

Her Sevgi bir Izdiraptir...
Acikma duygusunu icimize koyan Allah, sevmek duygusunu da ruhun faaliyeti olarak yaratmi$tir. Her insan sevmek zorundadir. Sevmemek olamaz. Kainatta insanin sevecegi cok $eyler var.
Cocuk, annesini babasini sever. Ya$ ilerledikce sevgi artar. Bunlarin ölümüyle aci duyar. Ne kadar seviyorduysa o kadar aci duyar. Gencligini sever, ya$landikca yine aci duyar. Malini mülkünü, $öhretini servetini sever. Sevecegi pek cok $ey vardir.
Hicbir $ey kararinda kalmiyor. Maddi manevi her $ey bir ba$ka alemden dünyaya geliyor. Dünyadan bir ba$ka aleme gidiyor. Gidenler bize veda etmeden gidiyor. Her giden, sevgi baglarini koparirken canimizi yakiyor, üzülüyoruz. Bu sebepten herkes sevdigi $eyleri hayal etsin. Ne kadar cok $ey seviyorsak gelecekte o kadar üzüntümüz olacaktir.
Allah, sevmek duygusunu icimize yerle$tirmi$ ki Allah'i sevelim, Allah'i sevenleri sevelim, Allah'in sevdiklerini sevelim.
Eskiler "ya Baki ente'l-Baki" diye zikrederlermi$. Yani Baki olan sadece Allah'tir. Gerisi hep fani. Beka isteyen ruh Baki olan Allah'in emrine girmelidir. O zaman o da saadet-i ebediyede beka bulur.
Kanuni Sultan Süleyman, $air Baki'ye sürgün fermanini $öyle yazmi$:
Baki bed, nefy-i ebed, Bursa'ya red
Baki de $u cevabi vermi$:
Öldünse ey Baki
Degildir cihan mülkü Süleyman'a baki
Buna carkifelek derler
Ne sen baki ne ben baki.
Bir adamcagiz da mezar ta$ina $öyle bir yazi yazdirmi$:
Bir zamanlar ben de Süleyman idim
Ate$e ve rüzgara hükümran idim
Sanmayin ki Sultan Süleyman idim
Tersanede körükcü Süleyman idim
* * *
Ak saclarimiz ahiret icin alinmi$ bilettir. Onu ba$imizn üstünde ta$iyoruz. Sacinin rengi degi$ip de huyunun rengini degi$tiremeyen insanlar, ahiret yolculuguna hazirliksiz cikar. Her yolcunun cantasi vardir. Dünya $ehrinden ahiret $ehrine gidenlerin de cantasinda sevap olursa onlar bahtiyardir.
Bu dünyayi yaratan Allah, ahireti de yaratmi$tir. Bizi bu dünyaya getiren Allah, ya$landikca bizi ahirete götürmektedir. Allah'in yarattiklarinda kötülük yoktur. Ölüm de, ahiret de kötü olamaz. Allah'in rahmeti her yeri ku$atmi$tir. Insan cenazesi bir cekirdek gibi topraga girer. Cekirdek filizlenir, dünyaya döner. Ruh mezar kapisindan gecer, ahiret sarayina cikar, ya$amaya devam eder. Baki olan Allah ruhlara beka vermi$tir.
Diyorlar ki, cehennemlik olanlarin cehennemde yanip bitmesi lazim.
Ebediyen nasil ya$ayabilirler?
Ate$ deyince aklimiza ce$itleri geliyor. Hastanin ate$i yükselebilir. Birisi, evlat ate$iyle yaniyorum, derken; digeri iftira ate$iyle yanar. Fakirligin ate$i ve benzeri ate$ler her insanin ya$adigi $eylerdir. Anladigimiza göre, cehennemde öyle bir ate$ var ki yakip bitirmiyor, izdirap veriyor. Tövbe kapisi aciktir. Insanlar Islamiyet'le her türlü kötülügü terk edip her türlü iyilige ula$abilirler. Islamiyet dünyamizi cennet ettigi gibi ahiretimizi de cennet eder.
Hekimoglu Ismail
GÜZEL PAYLAŞIMDI