Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Komiser işe aldığı mühendise soruyordu:  Aklı başında adamdın, sana ne oldu böyle?  Komiser bey, mevki gitti, makam gitti, servetim bitti, işimden ayrıldım, ispirto içmeye başladım. Her şey bitti komiser bey, sadece Allah kaldı!..

Bu adam da Allaha sövmeye başlayınca şişeyi kafasına indirdim...

Adam ellerini önüne bağladı, başını eğdi. Komiser şikayet edene nasihat etti.

Git bir daha olay çıkarma. Nice hastalar için en büyük güvence Allah. Borçlular, çaresiz kalanlar, zor duruma düşenler Allahtan başka kime sığınabilirler? Bahtiyar o insandır ki en iyi gününde de Allah demiştir.

Bir gün arının bir tanesi odama girdi, dolaştı. Her halde kendisine uygun bir şey bulamadığından dışarı çıkmak istedi, cama çarptı aşağı düştü. Kendini topladı tekrar uçtu tekrar cama çarpıp düştü.

Yaklaştım dedim ki, Sen de Müslüman mısın? Arı ters ters yüzüme baktı.

Müslümanlar da günahların, heveslerin zindanından kurtulup cennet misal bir dünyada yaşamak istiyorlar. Hangi ip bizi ibadetlerden geri çekiyor? Hangi eşkıya ebedi saadete ulaşmamıza mani oluyor? Kaç mısrada okudum, Çekemedim nefsimi, seçtiğim yol üstüne.

Kendi kendine hükmedemeyen insan neyin hakimidir?

Maziye bir bakın kaç insan kendini idare edebilmiş?

Henüz zaman var. Canımız sağ iken dünyamızı cennet edebiliriz.

Cenneti dünyada aramak boş bir hayaldir.

Ama aslını bulamasak da benzerini bulmak mümkündür.

Her şeyi yaratan, yaşatan Allahı anlamak ona sığınmak hem büyük saadet, hem de ibadettir. Teyp de Kuran okur. Fakat okuduğu ile ibadet etmez.

Her gün Allahı daha çok sevmek Ona daha çok ibadet etmek istiyorum.

Hekimoglu Ismail

siyahinci

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Teyp de Kuran okur. Fakat okuduğu ile ibadet etmez.

güzeldi
paylasım için Allah razı olsun

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Allah razı olsun paylaşım için.

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
EVET ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEGİNDİN BERFİN BACIM...sagolasın

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Her gün ALLAHı daha çok sevmek Ona daha çok ibadet etmek istiyorum. ORjinal yazari berfinn..

ALLAH razı olsun cok güzel bir yazı..

MEVLAM bizleri her günümüzü,her saatimizi,her nefes alış verişimizde ALLAH ı çokça anan ve layıkıyla ibadet eden salih ve saliha kullar zümresine dahil etsin...AMİN...

Üst Alt