Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Mü’min her şeyi, Allah rızası için yapmalıdır. Böyle yaptığı takdirde, Allah-u Zülcelâl kalbinden kötü hasletleri çıkaracaktır. Kişinin niyeti Allah'ın rızası ise hata ile bir sefer şeytana uysa, Allah-u Zülcelâl mutlaka ona tövbe nasip eder. O da günahı üzerinde ısrar etmez.

Bu, niyetin bereketi ile olur. Çünkü onun kalbinde sadece Allah rızasını kazanma amacı vardı. Allah'ın vereceği mükafat o kişi için çok mühimdir. İyi niyetli olarak, bir hata yapsa, hemen hatasının idrakine varıp tövbe eder. Allah-u Zülcelâl sanki şeytana uymamış gibi onu affeder.

Seyh Muhammed Muta el Haznevi k.s derdiki:İnsan, kalbini nurani yapmak istiyorsa, Allah-u Zülcelâl'in emirlerini ve Peygamberin -sav- sünnetlerini yapmak zorundadır

hakan55

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun abim güzel bir paylaşımdı emeğine sağlık... Rabbim bizleri rızasını kazanan kullarından eylesin inşALLAH...

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
Allah rizasi icin yaziyorum ve abi sana en güzel dualari etmeyi nasip etsin Raabim diyorum :)

Gülyüzlüm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
63
Takım
Galatasaray
aynen bu forumda bile Allah rızası için bulunup onun rızası için paylaşımlarda bulunduğumuzu ve birbirimizi görmeden tanımadan Allah rızası için sevdiğimizi unutmayalım inşaallah
emeğinize sağlık

Katre-i Matem

Men câle nâle.

Aldığı Beğeniler
49
Takım
Fenerbahçe
Allah’ın rızasını arayan ve gözeten bir mümin için hiçbir sıkıntı, zorluk ve üzüntü yoktur Yalnızca, Allah’ın dünyada bir imtihan olarak yarattığı ve müminin tevekkül, sabır ve teslimiyetinin denendiği olaylar vardır Bunlar dışarıdan bakıldığında sıkıntı ve zorluk gibi görünen, içine girildiğinde ise Allah’ın kesin rahmetiyle karşılaşılan olaylardır.İlahî ente maksudi ve ridake matlubi) "Yâ Rabbi benim maksûdum sensin, ben senin rızân için yapıyorum!" diye, her şeyi sırf Allah rızâsı için yapacak hâle gelmek... Ahiret hesâbı yapmamak, dünya hesâbı yapmamak cennet dedikleri üç beş köşk ve huri isteyene ver onu bana seni gerek seni diyebilmek..

Üst Alt