Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

gamzelim

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
Ağlamak büyük bir meziyetir. Her yürek ağlayamaz bazen bir kuran okuyuşuna, bazen de günahların affına bazen de insan kardeşleri için ağlar. Allah katında makbul insanlar, Allahu tealayı anıp gözyaşı döken insanlardır.
Allahu teala şöyle buyurmuştur:

"Ağlayarak yüzüstü kapanırlar. Kur'an onların huşuunu arttırır" (İsra suresi/109)

Ebu hureyre'den (r.a) rasulullahın (s.a) şöyle buyrulduğu rivayet edilmiştir;
''Yedi sınıf insan vadırki, kendi gölgesinden başka gölgenin olmadığı bir günde Allah onları arşının gölgesi altında gölgelendirir: Bunlar, Adaletli devlet başkanı, Allah'a ibadetle yetişen genç, Kalbi mescitlere tutkun kimse! Allah rızası için birbirini sevip, bu sevgi ile bir araya gelip, bu sevgi ile ayrılan iki kişi, mevki sahibi güzel bir kadının zina teklifine ''Allah'tan korkarım'' diye cevap veren kimse, sağ elinin verdiğini sol eli duymayacak şekilde gizli sadaka veren kimse, kendi başına kaldığı zaman Allah'ı anarak gözyaşı akıtan kimse''
(Buhari ve Müslim)

Bazen hangimiz istemeyiz ki Rabbe yalvarmak yalvarırkende hıçkırıklra boğulmak: Doyasıya ağlamak hıçkırmak. Rabbimiz bizi bilen bizi duyandır. İnşallah o affettiği kullar zümresine bilerde dahil oluruz.
Abdullah b eş-Şıhhır (r.a) der ki,
''Peygamberimizin yanına gelmiştim, namaz kılıyordu. Ağladığından, göğsünden kaynayan tencere sesi gibi bir ses geliyordu'' (Tirmizi ve Ebu Davud)

Enes (r.a) der ki;
Rasulullah (s.a) bize şimdiye kadar işitmediğimizbir hudbe okuyarak şöyle buyurdu;
''Eğer bildiğimi bilseydiniz az güler, çok ağlardınız'' Enes (r.a) der ki; Rasulullah'ın ashabı bu söz üzerine yüzlerini örttüler, hıçkıra hıçkıra ağladılar.'' (Buhari ve Müslim)

İbn Mesud'dan (r.a) rivayet edilmiştir;
''Rasulullah (s.a) bana ''kuran oku'' dedi'' Ya Rasulallah! Kuran sana inmişken ben nasıl okurum dedim. O da, ''Onu başkasından duymak istiyorum'' dedi. Nisa suresini okudum. ''Her ümmetten bir şahit getirip, seni onlar üzerine şahit getirdiğimiz zaman onların hali nolacak?'' ayetine gelince ''Şimdilik bu kadar yeter'' buyurdu. Bir de baktım ki, gözleri yaşla dolmuştu.''
(Buhari ve Müslim)

İbrahim b. Abdurrahman b. Avf der ki,
''Oruçlu olduğu bir gün Abdurrahman b. Avf'a iftar yemeği getirildi. O da şöyle dedi; ''Benden daha değerli olan Mus'ab b. Umeyr şehid edildiğinde hırkasından başka kefenleneceği birşeyi bulunmamıştı. Onunla başı örtülse ayakları, ayakları örtülse başı açık kalıyordu. Sonra bize dünyalıktan verildi de verildi. Öyle ki, iyiliklerimizin karşılığı dünyada verilmeye başlandı, ahirete bir şey kalmayacak diye korktuk'' Bu sözleri söyledi, ağlamaya başladı ve iftar edemedi'' (Buhari)

alıntı

ilminur

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
128
Takım
Fenerbahçe
Rabbim razı olsun kankam sağolasın canım paylaşımın için ..

nakşi_bendi

Ya BAKİ Entel BAKİ!

Aldığı Beğeniler
7
EVET KARDEŞ HER YÜREK AĞLAMAZ
EMEĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZELDİ
ALLAH(CC) RAZI OLSUN

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
mevlam razi olsun ins.
selam ve dua ile...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Ağlamak büyük bir meziyetir. Her yürek ağlayamaz bazen bir kuran okuyuşuna, bazen de günahların affına bazen de insan kardeşleri için ağlar. Allah katında makbul insanlar, Allahu tealayı anıp gözyaşı döken insanlardır.
Ne mutlu Allah için ağlayıp Allaha kul olmaya gayret gösteren gerçek Mü'minlere..
Paylaşımınız için Allah razı olsun.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emeginize saglik kardesim güzel bir paylasimdi
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile........

esila

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
Allah(c.c) razı olsun emeğine sağlık

sseeniyye

aciz üye

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Diğer
"cenab-ı hak bizi onun için ağlayanlardan eylesin..."

paylaşım çok güzel ALLAH sizden ebeden razı olsun...

en güzel dost'a emanet...

Üst Alt