Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
Her zaman abdestli olmaya var mısınız?
Sıkılıyoruz, bunalıyoruz ve kurtulmak için çareler arıyoruz. Halbuki Mutluluk Kitabı başucumuzda; lakin ona uzanmaktan aciz kalmışız. Peygamber Efendimiz (sas), sıkıntı anlarında, öfkeli zamanlarında ümmetine kurtuluş reçetesi sunmuş: Abdest almak. Bu çağrıya bazı sahabiler, alimler, Osmanlı padişahları öylesine uymuş ki, abdestsiz iş yapmaz, adım atmaz olmuşlar. Cennet ayakları altına serilen anneler dahi uymuş bu güzel tavsiyeye. Hatta içlerinden çocuklarını abdestsiz olarak bir kere bile emzirmeyenler çıkmış. Onların bu hassasiyetleri hep yüce ruhlu insanları dünyaya getirmelerine vesile olmuş.
Peygamberimiz (sas)in, ümmetini devamlı abdestli olmaya teşvik eden pek çok hadislerinden iki tanesi şöyledir: ... İç ve dış temizliği tam yaparak devamlı abdestli olmaya ancak mümin riayet eder., Kim abdestli olduğu halde abdest tazelerse, Allah (cc), bu sebeple ona on misli sevap yazar.
Hepimiz biliyoruz ki abdest bizi namaza, namaz da Allaha ve Rasulüne götürür. Allaha ve Rasulüne yakın olan insan da bilinçli olarak günah işlemez. Mümin için bundan daha büyük bir mutluluk olur mu? Çoğumuz anne babayız ya da anne baba adayı, eğer hem kendimiz hem de evlatlarımızın, Efendimiz (sas)in istediği insanlar olmasını istiyorsak küçük gördüğümüz aslında çok büyük olan noktadan başlamalıyız işe. Hem öyle başlamalıyız ki, bundan sonra abdestsiz hiçbir anımızın olmamasına özen gösterecek şekilde.
Peki sürekli nasıl abdestli olalım? İşte bizden bir teklif, kendi imkanlarınızı düşünüp farklı yollar da siz bulun: Tuvalete giriyoruz ve çıktıktan sonra ellerimizi ve ayaklarımızı yıkıyoruz. Bunun yanında yüzümüzü, kollarımızı da yıkasak, iki dakika bile sürmeyecek olan bir abdest alsak güzel olmaz mı? Evimizden ya da işyerimizden ayrılırken abdest alarak çıksak, hatta abdestli olarak yatağımıza girsek Allah (cc) ve Rasulü (sas)nün hoşuna gitmez mi? Karar sizin? Unutmayalım ki ölümün bizi nerede ve nasıl beklediği belli değil. İyisi mi, biz onu her yerde ve her zaman abdestli bekleyelim. Rabbimizin huzuruna abdestli olarak varmak az şey mi?

iLkay*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Galatasaray
konu için çok teşekkür ederim rumeysa
gerçekten abdestin çok büyük önemi ve faydası var
Rabbin izni ile abdestsiz dışarı çıkmıyorum
ve çok huzurlu oluyorum
istediğim andada rahat camiye girip namazımı eda edebiliyorum

insan sinirlendiği anda abdest aldığı zaman rahatlıyor
bu ne büyük hikmettir..

tekrar paylaşım için saol...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Unutmayalım ki ölümün bizi nerede ve nasıl beklediği belli değil. İyisi mi, biz onu her yerde ve her zaman abdestli bekleyelim. Rabbimizin huzuruna abdestli olarak varmak az şey mi? ...alıntı....rumeysa.....

MEVLAM en güzel şekilde ölmeyi ve her zaman abdestli olan kullarindan etsin ve MEVLA sinin huzuruna abdestli gidenlerden etsin cümlemizi..AMİN

benefşe

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ALLAH RAZI OLSUN EVET ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU!HAYATIMDA DİKKAT ETMEYE ÇALIŞTIĞIM ŞEYLER BİRİ
ilk zamanlar çok zorlanıyorsunuz ama sonradan alışkanlık haline geliyor!ve abdestsiz durmaktan rahatsız oluyorsunuz..

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
benim eşimin bize ve çalışan okuyan talebelerine en birinci nasihati budur mutlaka abdestli olun çünkü ozaman nerde olursanız olun ibadetlerinizi yapabilirsiniz der heleki çalışan ve okuyan talebeler için bu en önde gelen vazifesi olmalı der ....

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun rumeysa bende devamlı abdestli olma gayreti içindeyim ve bir çok faydasını gördüm şükürler olsun abdestli olamayanlara da tavsiye ederim. :)

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
ORiJiNAL YAZARI : benefşe
ALLAH RAZI OLSUN EVET ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU!HAYATIMDA DİKKAT ETMEYE ÇALIŞTIĞIM ŞEYLER BİRİ
ilk zamanlar çok zorlanıyorsunuz ama sonradan alışkanlık haline geliyor!ve abdestsiz durmaktan rahatsız oluyorsunuz..

evet Benefşe,bende ilk vakitlerde zorlanıyordum ama evde güzelim sular akıyorken abdestsiz durmak olmamalı.......

rumeysa sağol,güzel bir konu bu...

VeRDa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
ORiJiNAL YAZARI : fzehra
benim eşimin bize ve çalışan okuyan talebelerine en birinci nasihati budur mutlaka abdestli olun çünkü ozaman nerde olursanız olun ibadetlerinizi yapabilirsiniz der heleki çalışan ve okuyan talebeler için bu en önde gelen vazifesi olmalı der ....

bu nasihati bana bi ablam soylemisti...bende ozaman aliskanlik haline getirmeye calisiyordum..simdi abdestsiz durmak rahatsizlik veriyor..
cok guzel bir paylasim sagol rumeysa..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Rabim kısmet ettigi sürece abdestliyim bende...

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
maşallah kardeşlerimiz abdestsiz gezmiyorlar...
Allah daim kılsın..

Hz. Ömer (R.A.) buyuruyor ki; «Düzgün bir abdest seytani senden kovar.»

Üst Alt