Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
Abbasi´lerin ünlü halifesi Harun Resid zamaninda yasanmis olan Behlül Dana (8. yüzyil) dönemin evliyasindandi.
Zaman zaman aklindan zoru olan kimselere has tavirlar takinir, herkes de bundan dolayi kendisini deli sanirdi. Ama bunu maksatli yapardi.

Behlül daima Harun Rasid´in yakininda bulunur, cesitli sebepler hasil ederek onu uyarirdi. Bir gün Behlül, üstü basi toz toprak icinde uzun bir yolculuktan gelmis olmanin belirtileri ile Harun Resid´in huzuruna cikti. Harun Resid sordu :

-- Bu ne hal Behlül, nereden geliyorsun ?

-- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.

-- Ne isin vardi senin cehennemde ?

-- Ates lazim oldu da ates almaya gittim.

--Peki,getirdin mi bari ?

-- Hayir efendim getiremedim. Cehennemin bekcileriyle görüstüm, onlar ´´Sanildigi gibi burada ates bulunmaz, herkes atesini dünyadan kendisi getirir.´´ dediler.

Bir hadis daha okuyalim mi, hadi okuaylim . Bismillahirrahmanirahim: Resulullah (sav) :´

´Kalbinde zerre miktari iman bulunan kimse atesten cikacaktir,´´ buyurdular.

Ebu SA´id der ki : ´´Kim (bu ihbarin ifade ettigi hakikatten) süpheye düserse su ayeti okusun:

´´ALLAH SÜPHESIZ ZERRE KADAR HAKSIZLIK YAPMAZ...´´

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Orjinal Yazarı *perwerder*
-- Hayir efendim getiremedim. Cehennemin bekcileriyle görüstüm, onlar ´´Sanildigi gibi burada ates bulunmaz, herkes atesini dünyadan kendisi getirir.´´ dediler.

Rabbimiz sonsuz kerem sahibi,sonsuz merhamet sahibi.Yarattığı cehenneminde bile ateş yok.Biraz kara mizah örneği var burda.Biz günahkar kulları ateşimiz götürüyoruz ve cehennem ortaya çıkıyor.Salih kullarından olsak,yolundan gitsek,ibadetlerimizi aksatmasak,Rabbin rızasını kazansak, cehennem yok olacak!...

Orjinal Yazarı *perwerder*

´Kalbinde zerre miktari iman bulunan kimse atesten cikacaktir,´´ buyurdular.

Allahım salih kullarından eyle...Senin rızanı kazanmak için bana yardım et...

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
keşke ateşimizi kendimizin getirdiğini hep hatırlaya bilsek çok güzel bir kıssa

Üst Alt