- Aldığı Beğeniler
- 2
Abbasi´lerin ünlü halifesi Harun Resid zamaninda yasanmis olan Behlül Dana (8. yüzyil) dönemin evliyasindandi.
Zaman zaman aklindan zoru olan kimselere has tavirlar takinir, herkes de bundan dolayi kendisini deli sanirdi. Ama bunu maksatli yapardi.
Behlül daima Harun Rasid´in yakininda bulunur, cesitli sebepler hasil ederek onu uyarirdi. Bir gün Behlül, üstü basi toz toprak icinde uzun bir yolculuktan gelmis olmanin belirtileri ile Harun Resid´in huzuruna cikti. Harun Resid sordu :
-- Bu ne hal Behlül, nereden geliyorsun ?
-- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.
-- Ne isin vardi senin cehennemde ?
-- Ates lazim oldu da ates almaya gittim.
--Peki,getirdin mi bari ?
-- Hayir efendim getiremedim. Cehennemin bekcileriyle görüstüm, onlar ´´Sanildigi gibi burada ates bulunmaz, herkes atesini dünyadan kendisi getirir.´´ dediler.
Bir hadis daha okuyalim mi, hadi okuaylim . Bismillahirrahmanirahim: Resulullah (sav) :´
´Kalbinde zerre miktari iman bulunan kimse atesten cikacaktir,´´ buyurdular.
Ebu SA´id der ki : ´´Kim (bu ihbarin ifade ettigi hakikatten) süpheye düserse su ayeti okusun:
´´ALLAH SÜPHESIZ ZERRE KADAR HAKSIZLIK YAPMAZ...´´
Zaman zaman aklindan zoru olan kimselere has tavirlar takinir, herkes de bundan dolayi kendisini deli sanirdi. Ama bunu maksatli yapardi.
Behlül daima Harun Rasid´in yakininda bulunur, cesitli sebepler hasil ederek onu uyarirdi. Bir gün Behlül, üstü basi toz toprak icinde uzun bir yolculuktan gelmis olmanin belirtileri ile Harun Resid´in huzuruna cikti. Harun Resid sordu :
-- Bu ne hal Behlül, nereden geliyorsun ?
-- Cehennemden geliyorum ey hükümdar.
-- Ne isin vardi senin cehennemde ?
-- Ates lazim oldu da ates almaya gittim.
--Peki,getirdin mi bari ?
-- Hayir efendim getiremedim. Cehennemin bekcileriyle görüstüm, onlar ´´Sanildigi gibi burada ates bulunmaz, herkes atesini dünyadan kendisi getirir.´´ dediler.
Bir hadis daha okuyalim mi, hadi okuaylim . Bismillahirrahmanirahim: Resulullah (sav) :´
´Kalbinde zerre miktari iman bulunan kimse atesten cikacaktir,´´ buyurdular.
Ebu SA´id der ki : ´´Kim (bu ihbarin ifade ettigi hakikatten) süpheye düserse su ayeti okusun:
´´ALLAH SÜPHESIZ ZERRE KADAR HAKSIZLIK YAPMAZ...´´