Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

turangida

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14,607
Takım
Galatasaray
herkesin birbirini çaldırdığı karanlık çağ :)

•ailemizde şöyle muhabbetlerin geçmesine sebep olmuş çağ;
- baba eniştemin selamı var...
- haa o mu aradı?
- yok çaldırdı (1 kere çaldırmak 1 selamunaleyküm)
- sen de selam söyle, çaldır ayıp olur... :D

•insanların birbirlerine "aklımdasın" deme şekliydi. dönemin liselilerinin yaşadığı en büyük heyecandı. her gün görülen insanlara bile günde 20 çağrı yapılırdı. yapılan çağrıya çağrıyla cevap verilirdi. böylelikle "çağrılaştık" gibi bir tabir literarüre kazandırılmış olduydu vaktinde.

•asıl üzülmesi gereken nokta şudur ki biz bu eylemden mutlu olurduk.

•şöyle bi dialoğu yaşamama sebeb olmuş çağdır . emin abi = e , ben =b
b : emin abi beni geçen neden çaldırdın ?
e : topu alıp okul bahçesine gelirsin diye düşündüm. :)
b : affet abi düşünemedim :D

•1 çağrı "seni seviyorum."
2 çağrı "seni çok özledim."
3 çağrı "yarın okulunun çıkışına gelcem."
1 uzun çağrı "ben uyuyorum. sana iyi geceler." :D

•sabah 99 çağrı ile uyanır, gece boyunca düşünüldüğümüzü anlardık. :D
•bazen cagrılar acılmasın diye oyle hızlı gelir di ki telefonun ısıgını bile yakmadan ekrana cagrıyı yazıp bırakırdı. :D

•üniversite öğrencisiydim ben o yıllarda ve öğle tatilinde bırakılan 2 çağrı: kantindeyim, 3çağrı: tribünlerdeyim manasına gelirdi. :)

•ansızın gelen çağrı da;, aklımdasın+özledim demekti.

•şimdi her ay 2000dk. harcıyorum, onca dil döküp yine de iletişim kuramıyorum bazılarıyla, derdimi anlatamıyorum, demek ki izanımız açıkmış o zamanlar...

•o karanlık çağda muhabette farklıydı. "bi uyandım, 57 tane çağrı vardı." :D
•benim sebepsiz yere özlediğim çağ.

•ortaokuldayken sevdiğim bir şarkı televizyonda çıktığında arkadaşlarım hemen beni çaldırırlardı. :)

•artik caldirma zahmeti bile gosterilmemesinin karsisinda, bugunlerden daha karanlik degildir.

•herkesin her anını sosyal medyada paylaşmak zorunda hissettiği çağdan kat be kat iyi olan çağdır.

•bazi utanmazlarin da caldirma bitmeden telefona cevap vererek konturlerin gitmesini saglayan cagdir ayni zamanda. seni halen daha unutmadim caldirinca beklemeyip acan insan. :D

•çaldırıp kapatma iletişimin kilometre taşıdır. :D

•iletişimin henüz pahalı ve el yaktığı çağdır. insanlar hal hatır sormak ve selamlaşma babında çaldırırlardı.bir süre sonra rekabet artıp konuşma paketleri çıkmaya başlayınca bu dönem sona erdi.artık yeni bir çağ başlamıştı. facebook , instagram ve whatsapp insanlar artık konuşmaya gerek görmüyorlardı sadece mesaj. işte yalnızlaşmamızın biyografisi böyleydi.

ekşi sözlük

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
tam isabet :boshayaller:
Şimdi birisi çıkıp çağrı atsa geri dönüyoruz amansızca -ne oldu? diyiveriyoruz.
Olanlar olmuş dostum olanlar olmuş :agla:

Üst Alt