Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Mizanın tehlikesinden ancak dünyada nefsini hesaba çeken,duygu ve düşüncelerini,söz ve davranışlarını,amellerini ahkam terazisi ile tartan kimselerle,tevbeleri kabul edilenler kurtulurlar.
Amelleri tartılacak olanlar,iyilikle kötülüğü birbirine karıştırmış olan
kimselerdir.
Yani hem sevap hemde günah işlemiş olanların amelleri tartılacaktır.
Amel defterlerinin dağıtımında,defterini sağ eline alanlar,kolay bir hesap ile kurtulacaklardır.
Ayeti kerimede şöyle buyuruluyor,
Kimin kitabı sağından verilirse onun hesabı pek kolay görülür.(inşikak:7-8)
Bu gibi kimselerin amelleri ALLAH u tealaya arzolunur.İbadetlerine sevap verilir.Eğer günahı varsa günahından geçilir,affolunur,asla şiddet olmaz.Yaptıklarının bütün incelikleri sorulmaz.Nitekim RESULULLAH S.A.V efendimiz söyle buyuruyor.
Kıyamet günü inceden inceye hesaba çekilen azaba uğratılır..
Hazreti AİŞE r.a validemiz bu söz üzerine..
YA RESULULLAH S.A.V ALLAh u teala: Kimin kitabı sağından verilirse onun hesabı pek kolay görülür.buyurmuyor mu ? diye sorduğunda

O hesap değildir.sadece bir arz edilmekten ibarettir.Yoksakimin hesabı inceden inceye tetkik edilirse azaba uğrar.cevabını verdiler.(Buhari)

Hz.AİŞE r.a validemiz buyururlar ki
RESULULLAH S.A.V efendimizi dinledim.
namazlarının bazısında.ALLAH ım beni kolay bir hesapla muhasebe et.diyordu.Namazı bitirince YA RESULULLAH S.A.V kolay hesap nedir?diye sordum.
Kitabına bakılıp geçiştirilivermesidir.buyurdu(Ahmed bin hanbel)

MEVLAM cümlemize kolay bir hesapla muhasebe edilen kullarından etsin..AMİN..

HACI BORAN

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
MEVLAM cümlemize kolay bir hesapla muhasebe edilen kullarından etsin..

AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

berfinn

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Amin Amin Amin

Allahu teala razi olsun,..Rabbim teala butun dualarimizi kabul eylesin inş......

Üst Alt