Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
ÖLÜM....YILIN EN SICAK YAŞANDIĞI ZAMANLARDA BİLE İNSANI TİTRETMEYE YETEN ÜRPERTİLİKTE BİR DURUM.
YALNIZ KALDIĞIMIZDA SOĞUK KIŞ GECELERİNDE SONBAHARDA DÖKÜLEN YAPRAKLARI SEYREDERKEN HEPİMİZ DÜŞÜNMÜŞÜZDÜR ANNEMİZİN BABAMIZIN KARDEŞİMİZİN VS.ÖLDÜĞÜNÜ BU DEFA KENDİ ÖLÜMÜMÜ DÜŞÜNDÜM.
YOKLUĞUMDA YAKINLARIMIN NE YAPTIĞINI DÜŞÜNDÜM.
ÖLÜMÜN DÜNYADA HİÇ BİRŞEYİ DEĞİŞTİRMEDİĞİNİ HERŞEYİN AYNI DEVAM ETTİĞİNİ GÖRDÜM.
MEĞER NE KADAR SIRADAN BİRİYMİŞİM .
SONRA CENAZEMİ DÜŞÜNDÜM NAMAZIMI KILDIRAN İMAMIN RAHMETLİYİ NASIL BİLİRDİNİZ? SORUSUNA BAZILARI BURUN KIVIRARAK İYİ BİLİRDİK DİYORLAR.
SONRA ARKADAŞLARIMI DÜŞÜNDÜM GÜLDÜĞÜMÜZ ŞAKALAŞTIĞIMIZ ARKADAŞLARIM BENİ UNUTMUŞTU.
SÖZDE BENİ SEVENLER HATTA BENİMDE SEVDİĞİMDEN EMİN OLDUĞUM ARKADAŞLARIM SANKİ BUNLAR DEĞİLDİ.
EVDEDE BAZI DEĞİŞİKLİKLER OLMUŞ GÖZBEBEĞİM GİBİ SAKLADIĞIM KİTAPLIK YERİNDE YOK. AYAKKABILARIMDA YERİNDE YOK OYSA NE KADAR ÖZENLE SEÇİP ALMIŞTIM ONLARI
KARDEŞİM YİNE SINIFLARINDAKİ ÇOCUKLA BİRİNCİLİK MÜCADELESİ VERİYOR BENİ UNUTMUŞ GİBİ HERHALDE YOĞUN HAYAT TEMPOSUNDAN OLMALI.
YOKSA BU KADAR KOLAY BİR KALEMDE SİLİP ATABİLİRMİ? İNSAN SEVDİĞİNİ.
ANNEM SABIR VE TAKVA MİSALİ SESSİZCE AĞLIYOR.
TIPKI İKİ CİHAN SERVERİ EFENDİM'İZİN OĞLUNUN CENAZESİNDE AĞLADIĞI GİBİ.SAHABELER EFENDİMİZİN AĞLADIĞINI GÖRÜNCE SİZ DE Mİ YA RASULALLAH? DEMİŞLER.
EFENDİMİZ (S.A.S) KALP HÜZÜNLENİR, GÖZ YAŞARIR CEVABINI VERMİŞ. SONRADA DİYORUM Kİ ALLAH HİÇ KİMSEYİ EFENDİMİZİN ŞEFAATİNDEN MAHRUM ETMESİN.
KOMŞULAR KUR'AN-I KERİM OKUYOR ARTIK HİÇ KİMSE AĞLAMIYOR. YOKLUĞUM FARKEDİLMİYOR BİLE .
KARDEŞİM BİLGİSAYARLA RAHAT RAHAT OYNUYOR . POSTA KUTUMA E-MAİLLER BİRİKMİŞ. BENİ HİÇ TANIMADIĞI HALDE SEVDİĞİNİ SÖYLEYEN İNTERNET ARKADAŞLARIMIN ÖLÜMÜMDEN HABERİ BİLE YOK.
HAYATLARINDA NEREDEYSE BİR SIKINTI OLDUĞUM BUNCA İNSANI MEMNUN ETMEK ADINA GÖSTERDİĞİM ÇABAYA BAKINCA........
ÖLÜMÜMÜN ARKAMDA BIRAKTIĞIM ÇOK SEVDİĞİM BİR ÇOK KİŞİ İÇİN HİÇ DE DAYANILMAZ OLMADIĞIMI ANLADIM.
VE SİLKİNİP KENDİME GELDİM.
İYİ Kİ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜM ŞİMDİ YENİ KARARLAR VERDİM.
HAYATA DEĞERİ KADAR DEĞER VERMEYİ GİDECEĞİM GİDECEĞİMİZ AHİRETE GÖRE SEVGİLERİMİ AYARLAYACAĞIM

KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
ÖLÜMÜMÜN ARKAMDA BIRAKTIĞIM ÇOK SEVDİĞİM BİR ÇOK KİŞİ İÇİN HİÇ DE DAYANILMAZ OLMADIĞIMI ANLADIM.
VE SİLKİNİP KENDİME GELDİM.
İYİ Kİ ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜM ŞİMDİ YENİ KARARLAR VERDİM.
HAYATA DEĞERİ KADAR DEĞER VERMEYİ GİDECEĞİM GİDECEĞİMİZ AHİRETE GÖRE SEVGİLERİMİ AYARLAYACAĞIM

evet ben düşündüm.......

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
ölümü hergün düşünüyorum dersem yalan olur ama

inanın sık sık düşünürüm bazen kendimi öldürürüm bazen eşimi

hatta öyle düşünürümki kendi kendime ağlarım bile...

RABBİM İMAN KURAN NASİP ETSİN HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN

mabed

Bir_Katre

Aldığı Beğeniler
20
Aşırı dünya sevgisi her hatanın başıdır ve bu biçogumuzda fazlasıyla var malesef. Bir şeyi çok sevmek, insanı kör yapar, sağır eder. durum böle oluncada ölümü düşünmeye fırsat kalmıyor bi çok kişi için. mezarlıgın yanından geçerken yada bi cenaze arabası görüp tabuda bakarak hep düşünürüm acaba sıra kimde gece kafamı yastıga her koyuşta ya bida uyanamzsam korkusu sarıyo çogu geceler :( ay neyse ya allah herkeze hayırlı ölümler versin inş..ölümü sadece düşünmekle kalmayıpp ders alanlardan olmak dileğiyle...
İnsan, ne idraksiz mahlûktur! Herkes kimsenin sağ kalmadığını bilir de, kendi öleceğine inanmak istemez.

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
evet dusunmezmıyım be can...ınsan donup kalıyor...gecenlerde bır fılem bakıyorduk annemle...olumler dızılmıs ust uste sonra bırden 1.5 yıl gecıverdı ustunden...ve hıcbırsey olmamıs gıbı devam edlıyordu hayatlar ...dusundumde...ben olecegımde..kabre yalnız gıdıcem..ımanım ve ımanımla kazandıklarımla...neyse...olum her gun dusunulmesı gerekn bır sey...asla hatrdan cıkmamalı.....

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Kim düşünmez ki insan düşündügünde dahada çok sarılıyor ibadetlerine..
Tekrar hatırlattıgın için sagolasın:)

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Allah Resûlünün (a.s.m.) lezzetleri acılaştıran hakikat olarak ölümü nazara verdiğini düşünürsek, ölümün bitireceği lezzetlerin aslında ne kadar acı olduğunu, şu an hissetmesek bile acılaşmaktan kurtulamayacağını görmemiz isteniyor

aciz cenazemin üzerine kürek kürek toprak atıldığını tasavvur etsem dahi, gideceğim yerin toprağın altı olmadığını bildiğim için rahatlıyorum. Ölüm bir cihetle korkulacak birşey olmaktan çıkıyor. Ve bu manada ölüme bakmak, insanın çok manevî yaralarını tedavi ediyor

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
aciz cenazemin üzerine kürek kürek toprak atıldığını tasavvur etsem dahi, gideceğim yerin toprağın altı olmadığını bildiğim için rahatlıyorum. Ölüm bir cihetle korkulacak birşey olmaktan çıkıyor. Ve bu manada ölüme bakmak, insanın çok manevî yaralarını tedavi ediyor

kesınlıklekatılıyorum furkan kardesım...yuregıne saglık...

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
ölmeden önce ölünüz sırrına vakıf olmak isteyenler bunu her gün yapabilse bu dünya daha yaşanır hale gelmez mi?Allah razı olsun kardeşim..

silaucan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
7
Dünya hayatı bir misafirhane.....
Hiçkimse baki değil......
Gidilecek tek yer Yüce Huzur.......
Varacağımız tek hakikat İman.....
Ölüm gerçek ise bu kötülükler niye???

Ölüm gerçek,ama insan kendine ve yakınlarına yakıştıramıyor nedense.....Ama bu olmasını istememekten değil,buna sonsuz iman etmişiz evelallah fakat soğuk işte....Ama iyiki ölüm var,iyiki yapılan işlerin hesabı var.....

Üst Alt