Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
Bir gün bir doktora, gerginlik ve tedirginlikten şikayetçi olan bir hasta gelmiş.

Yapması gereken çok işinin bulunduğunu; Fakat kendisinin rahatsız, İşlerin ise beklemeye tahammülü olmadığını söylemiş.

Doktor: Bu işleri başka biri yapamaz mı? Ya da bir başkası size yardımcı olamaz mı? diye sormuş.

Adam, onları yalnız ben yapabilirim; Bütün işler bana bakıyor! diye cevap vermiş.

Doktor, Sana bir reçete vereceğim. Bu Reçeteyi aynen tatbik etmen gerekiyor!
Diyerek, yazıp eline vermiş.

Adam reçeteyi eline alıp baktığında, hayretler içinde kalmış. Reçetede, her gün en az iki saat işi bırakıp yürüyüş yapacaksın ve her haftanın yarım gününü bir mezarlıkta geçireceksin yazıyormuş.

Hasta adam; Yürüyüşü anladık ama; Neden Mezarlık? diye sormuş.

Doktor: Oraya gidip Mezar taşlarına bakmanı istiyorum. Mezarlıklar, kendilerini vazgeçilmez sanan İnsanlarla doludur. Sen de onlar gibi ölüp mezarlığa gömülünce, kendinden başkasının yapmasına imkan olmadığını zannettiğin işlerin, başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksin, demiş.

Evet, bulundukları noktada kendilerini vazgeçilmez gören; Halbuki orada, problem çözmek yerine, problemin bir Parçası olduğunun, farkına varmayan insanlar için de, Doktorun Reçetesi geçerli değil mi?
Aslında, kendini bu Hasta adam gibi gördüğü sürece.

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun.

Çalış çalış nereye kadar.

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun kardesim tesekkürler
Selam ve Dualarimla......

YaRêN

GüIefşaN

Aldığı Beğeniler
11,197
Takım
Galatasaray
Rahman razı olsun abi teşekkürler güzel paylaşım adına...

seylan_54

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,393
"Biz" olmadan da birçok şeyin gerçekleşebileceğini unutmamak gerekiyor sanırım.

Allah cümlemizden razı olsun inşallah..

Üst Alt