Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Hiç Müslüman Olmayan Birine İslamı Anlattınız mı?

• Hiç karşılaşmadım

Kullanılan: 0 0.0%
  • Pek bilgi sahibi değilim

• Anlatmadım

• Kullanılan toplam oy
    4

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Şu anda uğraştığım anlatmaya çalıştığım üç kardeşim var Rabbimin izniyle onlarda bulacaklar doğru yolu ve ben bunun için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıyorum...

litonline

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Aslında söylenmesi gerekenler zaten uzun uzun anlatılmış. Ama bu konudan muzdarip biri olarak yorum yapmadan geçemedim. Deneyimlerime göre İslamı anlatmak kadar zor birşey yok. Bunun belli başlı nedenleri var. Darwinizmi bile anlatmak ve kabul ettirmek daha kolay galiba. Bu nedenlerin içinden aklıma ilk gelenler;

- Müsbet emsal teşkil edecek bir yaşayış biçimimizin olmayışı.
- İslamla adı bağdaşmış bazı ülkelerin bugünün sosyal şartlarına göre geride kalmış görüntüleri.
- Bugünün yoz sosyal yaşam şartlarına ters düşen İslami kurallar.
- Şiddetle İslamın bağdaştırılması.

Tek tek hepsini açmak da isterim ama çok uzatmamak için tepki gelebilecek olanları izah edeyim.

- Ne yazık ki bugün İslam denildiğinde insanların aklına gelebilecek adil bir Osmanlı yok, onun yerine şiddeti benimsemiş veya kukla konumundaki Arap ülkeleri İslamın mihmandarı durumunda. Kiminde dikta, kiminde bugünün akla uymayan başka idare biçimleri ve bu idare biçimlerinin sosyal gelişime engel teşkil etmesi.

- Bugünün sosyal etik kurallarına aykırı bulunan bir takım İslamı icazetler ile bazı kurallar. Sanırım bunu fazla izaha gerek yok, Kapanma zorunluluğu, çok eşliliğe kısmi icazet, irşad amaçlı cihad bunlardan başlıcaları. Şimdi kimi arkadaşlar bunların söz konusu olmadığını izaha gayret edecekler ama burada benim "doğru"lardan ziyade insanların zihinlerindeki önyargılardan söz ettiğimi belirtmem gerekiyor.

- Şiddetle İslamın bağdaştırılması konusuna zaten girmeye bile gerek yok. Artık dünyada İslami Terör fikri yer etmiş durumda.

İslamı anlatmaya çalıştığım bir bayanın bana gösterdiği ilk tepki; "erkeklerin 4 eşe sahip olabilme özgürlükleri, kadınlar üzerinde nasıl bir imaja sahiptir" sorusu oldu. İzah etmekte gerçekten çok zorluk çektim ve aslında başarabildiğim de söylenemez. Çünkü karşınızda önyargılarla dolu bir insan beyni var. Önyargıyı ortadan kaldırmanız neredeyse imkansız. Özellikle İslam karşıtı bir kişi ile karşı karşıyaysanız, bugünün menfi pek çok durumunu İslama mâl ederek, hesap soruyor ve izahı isteniyor. Ve o kadar çok menfi örnek var ki, hepsi için "onlar gerçek müslüman değildir yahut samimi müslüman değildir" yaklaşımı kesinlikle havada ve anlamsız kalıyor.

Neden İslamı anlatamıyoruz sorusunun belki de en önemli yanıtı şu olmalı; Henüz ülkemizde "İslamı Yaşamayanlar İçin İrşad Kılavuzu" isimli bir eserin yayınlanmamış olması.

Çünkü doğrusu, İslamı hakkıyla yaşayabilen ve bunu lanse edebilen insanlar olmaktan çok uzağız (şahsen). Ancak dinimize samimi bir inanç ve tereddütsüz iman ile bağlıyız. Ve fakat ne yazık ki bu yetmiyor. Onun için bence "İslamı Yaşamayanlar İçin İrşat Kılavuzu" isimli (ve içerikli) bir eserin mutlaka yol gösterici olarak yazılması gerekiyor.

Nitekim benim karşı karşıya olduğum durum, yorumlarını okuduğum pek çok arkadaştan biraz daha farklı. Bir dine inanmanın gerekli olmadığını düşünen biri ile karşı karşıyayım. Dahası bu insanın aklındaki menfi İslam imajı, kırılamayacak bir önyargı içerisinde.

Yani doğrusu nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda bile net fikirlere sahip değilim. İnkarcılara izah menkıbeleri okuduğumuz zamanlardan hatırımızda kalan Allah'ı ispat çabası ne yazık ki bugün sonuç vermiyor. Bugünün kriterlerindeki çağdaş insan zihninin daha kısa zamanda kabullenebileceği bir izah sisteminin geliştirilmesi ve insanlara yol gösterici olarak ortaya konulması lazım.

Ve bu görev kime düşüyor, bilinmez.

Yorumumu gereksiz uzunluğa taşıdığımın farkına vararak burada kesiyorum, ancak yardımcı olabileceğini veya yardımcı olabilecek eserleri (özellikle çok dilli eserleri) tavsiye edebilecek arkadaşlar varsa, gerçekten çok mutlu olurum.

Neriã

Ölüm gelmeden uyan .

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Fenerbahçe
Zaten kafir bir ülkede yaşıyorum çoğu kişiye anlattım elhamdülillah müslüman olanlarda oldu .

Destinα

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
215
Takım
Fenerbahçe
15 sene İngiltere'de yaşadım.
Okuduğum okulda arkadaşlarıma anlattıklarım olmuştu ama bi çoğu ailesinin korkusundan müslümanlığı seçemedi. Çocuk olduklarından dolayı korkmuş olmalılar yaşlar 16 17 falandı o zamanlar. (:

Üst Alt