Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Aşikar

Allah de ve sus!!!!

Aldığı Beğeniler
2,332
Takım
Diğer
''Hiç bir suçlu kendi vicdanında beraat edemez''

''Kapanmayan tek yara vicdan yarasıdır''

Gerçektende böyle mi?

Öğrenmek için merak ediyorum aslında vicdan azabını nasıl hafifler? Dinimiz ne öneriyor bu konuda ne yapmalı insan? Fikirlerinizi merak ediyorum.?

alantı

Ahiretime Duamsın

***AHİRETİME DUAM'SIN***

Aldığı Beğeniler
1,783
Takım
Galatasaray
Teşekkür ederim Kardeşim Böyle bir konuya eğindiğin için...

Zamanında küçücük bir hata yaptım ama yaptığım hatanın sonucu çok büyük oldu.. Ve ben hala o hatanın Vicdan Azabını çekmekteyim.. İçimdeki o AZABI dindiremiyorum... Ne yapsam Olmuyor..

sultans

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Beşiktaş
Bir yanlış anlama sonucu bu hissi tattım ,maalesef anlatılamayacak kadar acı verici karşımdaki insanın haberi bile yoktu ama ben vicdanen o kadar huzursuz oldum ki gidip kendisine açıklama yapmak ve helallik dilemek istedim ölüm acısı tatmadan o acıyı çekiyordum çünkü gidip ayaklarının dibinde diz çöktüm kızım yaşındaydı ve üniversite bitirmiş bir insandı ,affetmesini istedim ağladım elini ayağını öptüm ,fakat o eşinden özür dilememi ,şayet o affederse kendisininde beni afffedeceğini söyledi eşinin çok sinirli bir insan olduğunu beni belkide dövebileceğini ima etti razıydım yeterki beni affetsindi,eşi imam olduğu için yatsıya kadar bekledim gelmedi. ve ertesi gün tekrar gittim ama ne eşi evde bulunuyor, nede kendisi beni affediyordu son kez yalvardım affet diye ama kesinlikle seni affetmem deyince yıkılmış ,bitmiş bir halde eve döndüm namaz kıldım ve namaz bittiğinde kalbimde bir hafifleme bir rahatlık dolu dolu bir bir çoşku ,sevinç kapladı ki kendimde şaşırdım işte "huzur" huzurun bu olması gerek dedim ve huzurun insan hayatında ne kadar gerekli bir şey olduğunu başıma gelen bu tatsız olayla öğrenmiş oldum ,Allah razı olsun...hepinize huzur dolu günler dilerim..

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
evet çektim
o acının tarifi mümkün değil
kendimi toplamam çok zaman aldı.
zaten tek başımada toparlıyamadım kendimi

şimdi biraz daha farklı düşünyorum
çok yıprattım kendimi çok zaman kaybettim
düşe kalaka hayatı yaşamayı doğru yolu öğreniyoruz
ewt yapmamalıydım ama yaptım çok şükür ki erken döndüm
ya çekicek bi vicdanım bile olmasaydı ya daha beterini yapsaydım
bu yüzden en iyisi çok düşünmemek ve ALLAH ın merhametine sığınmak

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
cektim hemde aylardir RAbbim kimseyi yasatmasin

Allah razi olsun kardesim emegine saglik insAllah.

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Hiç vicdan azabı çekmedim, Hamd olsun Rabbime...

"En kötü insanın dahi, bir artısı vardır." düsturuyla hareket etmişimdir ömrümce. Bu beni yıpratsada, bir insan kazanmanın mutluluğu daha baskın olmuştur.

Üzüntümün geçmediği tek konu; vicdanen rahatsız olması gereken insanların, hiç rahatsız olmamasıdır. İşte bu kayıptır, büyük kayıp.

Üst Alt