Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Bayram

LA İLAHE İLALLAH

Aldığı Beğeniler
51
Takım
Galatasaray
Uzmanlar, hıçkırığın gaz gibi yaygın sindirim sistemi problemlerine bir reaksiyon olarak ortaya çıktığını söylüyor... İşte hıçkırıktan kurtaran yöntemler...

Sinir bozucu hıçkırık nöbetlerine yakalandığınızda Şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

1. Tatlı, sinirlerinizi kandırıp hıçkırığa son verebilir. Bunun için bir çay kaşığı dolusu şekeri dilinizin dip kısmına yerleştirin.
2. Parmaklarınızla, kulaklarınızı (nazik bir şekilde) tıkayın. Bu, işitme sistemine de ulaşan vagus sinirinin kollarını uyarmaya yarıyor.
3. Birini korkuttuğunuzda vagus sinirini şaşırtabilirsiniz. Bu yöntemi uygulayabilmek için rol yeteneğinizin de biraz gelişmiş olması gerekiyor elbette.
4. Suya atlayacakmış gibi burnunuzu ve ağzınızı kapatarak dayanabildiğiniz kadar hava almadan durun.
5. Su yudumlamak ya da suyla gargara yapmak sinirleri yatıştırabiliyor.
6. Bir kese kâğıdının içinde nefes alın verin. Burada da vücut yeterince oksijen alamadığında (nefes tutmada olduğu gibi) hıçkırığı unutup daha önemli bir soruna odaklanıyor.
7. Özellikle magnezyum içeren besinler, sinirleri sakinleştirerek hıçkırığın geçmesine yardıma olabiliyor.

Moralhaber

Berrak_Su

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
44
Takım
Galatasaray
genelde ucuncu sık korku yada hıckıranı bırden dusunecegı bır konuya yonlendırıyorlar

bılgılendırme ıcın ALLAH razı olsun..

*Hayat*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,059
ALLAH razı olsun 4 yaşındaki kadeşim sürekli hıçkırır bunlardn birini denim ben ona
teşekkür ederim:)

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
yok abi hiçbiri işe yaramıyor.. meret ancak kendi isteyince geçiyor:)

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
PaylaŞim İÇİn teŞekkÜrler bayram abİ.geÇmeyen sÜreklİ olan bİr hiÇkirikta İse muhakkak doktora baŞvurun.

Fetih

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
Takım
Galatasaray
yok abi hiçbiri işe yaramıyor.. meret ancak kendi isteyince geçiyor:)

aynen abı ya gecmek bılmyor.bırtek benı değil cevremdekılerıde sınır etti..tam zamanında okuduk aslında ama yınede olmadı..

Durubey

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4,726
Takım
Diğer
hatta bu nefes tutma olayını abarttım belki ben dayanamıyorumdur diye iki iki arkadaşa tutturdum kendimi.. boğulacaktım ama yinede hıckırık geçmedi:)

Üst Alt