Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Yaşlı Çoçuk

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
351
Takım
Galatasaray
Tarihe ve divan edebiyatına meraklı birisi olarak her zaman hayalini kurduğum eski zaman dost meclislerini böyle bir forumda bulduk. Göz göze kelâm edemiyor olsak bile,gönülden gönüle dualarla,şiirlerle,kıssalarla inşAllah(c.c.) çağın meclisi olan bu dijital mecrada meramımızı bir nebze anlatabiliriz.
Acizane kaleme aldığım kelâmları burada sizlerle paylaşmak için de ayrı bir heyecan yaşamıyor değilim :)
Selametle !
13217395_10154064223717707_1240431483433669129_o.jpg

VAKTİYLE BİR HAK DOSTUNDAN ŞUNLARI DİNLEMİŞTİM:

- Allâh’ı bütün varlığınla, her bir zerrenle sonsuz ve sınırsız sev. Çünkü O, sevilmeye en layık olandır.

- Peygamberimizi (SAV) bir kul ve bir beşer olduğunu bildikten sonra sevebildiğin kadar sev, çok çok sev.

- Sahâbîleri, onların peygamber olmadıklarının farkında olarak sev.
- Allâh’ın velî kullarını ve bilhassa kendi mürşidini, sahâbîler derecesinde olmadığını bil, öyle sev.
- Anne babanı, asla haklarını ödeyemeyeceğin bilinciyle sev.
- Hanımını Allâh’ın emaneti olarak sev.
- Çocuklarını Allâh’ın hediyeleri diye sev.
- Ve hayatı ölümü, kimin emridir, bilerek sev.
''Severek yapılan her fiiliyat elbet her iki cihanda da bizi sevilenlerden eyleyecektir...'' inşAllah (c.c.)

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Bize bir bir neleri hatırlattın bilsen..
Övünecegim şimdi arkadaşız diye :)
Paylaşımlarını şimdiden bekliyo olucam..

Allah razı olsun.
:hoşgeldin::hoşgeldin:

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Öncelikle hoş geldin kardeşim. Çok güzel ve önemli cümleler dökülmüş yüreğinden. Ellerine sağlık. Malum sevgi Allahı ve peygamberini sevmekle başlar ve insana hayatı boyu yol gösteren anne baba ile devam eder.Sevgi hiç bir zaman kalpten eksik olmamalı fakat h.z Yakubun hz yusufa olan sevgisi gibide aşırı olmamalı.
İnsan annesini babasını kardeşini çok sevmeli ama çokluk peygambere karşı olan sevgiden daha büyük olmamalı.
Yani demek istediğim yaradılana Allah okadar büyük sevgi ve merhamet vermişki malesef bazıları bu sevgiden mahrum kalmışlardır.
Hatta bir sahabe ya Rasülallah benim çocuklarım var ama ben hiç birini kucağıma alıp sevmediğim dediğinde Peygamberimizin "Allah senin kalbinden sevgi ve şefkati aldıysa ne yapabiliriz" buyurmuştur.
Allah kalplerimizden sevgiyi sevmeyi eksik eylemesin.
Güzel paylaşımın için gönülden teşekkürler. Allah razı olsun kardeşim.

Yaşlı Çoçuk

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
351
Takım
Galatasaray
Öncelikle hoş geldin kardeşim. Çok güzel ve önemli cümleler dökülmüş yüreğinden. Ellerine sağlık. Malum sevgi Allahı ve peygamberini sevmekle başlar ve insana hayatı boyu yol gösteren anne baba ile devam eder.Sevgi hiç bir zaman kalpten eksik olmamalı fakat h.z Yakubun hz yusufa olan sevgisi gibide aşırı olmamalı.
İnsan annesini babasını kardeşini çok sevmeli ama çokluk peygambere karşı olan sevgiden daha büyük olmamalı.
Yani demek istediğim yaradılana Allah okadar büyük sevgi ve merhamet vermişki malesef bazıları bu sevgiden mahrum kalmışlardır.
Hatta bir sahabe ya Rasülallah benim çocuklarım var ama ben hiç birini kucağıma alıp sevmediğim dediğinde Peygamberimizin "Allah senin kalbinden sevgi ve şefkati aldıysa ne yapabiliriz" buyurmuştur.
Allah kalplerimizden sevgiyi sevmeyi eksik eylemesin.
Güzel paylaşımın için gönülden teşekkürler. Allah razı olsun kardeşim.
Teşekkür ederim hoşbuldum. Mahlasınızdan anladığım kadaruy hafızsınız (ne mutlu). Rabbim hıfzınızı arttırsın ve aldığınız Furkân’i ilim ile amel etmeyi nasip etsin. Evet en çok O’nu (c.c) sevmeli O’na (c.c.) gönlü açmalıyız. Cahiliyetmi mazur görün lütfen,biz bu alemde sevdiğimiz her zerreyi her mahlukatı O’na (c.c.) ulaştıran bir basamak olarak görürüz,Mecnun’un Leyla’dan Mevla’yı bulması, Vâhşi’nin madde için Hz. Hamza‘yı katledip sonrasında o maddenin boşluğunu maneviyatta bulup Yahşi olması... Velhasıl Yahya Efendi’nin dediği gibi;

Gönül evini yık, taş üstünde taş koma,
Sen yap onu, eller ona virane desinler.

Senin gönlünde ondan başkasının sureti ne arar?
Lâyık mi bu Kabe'ye puthane desinler!

Üst Alt