Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ey her nefesi ölüm kokan hüzün ;
Beni sevdamdan ayırma….
Çünkü düştüğümde
sadece " o " ellerimden tuttu..
Kırıklarıma sadece " o " dokundu…
Dağınıklığımda bana
sadece " o " umut oldu…
Bugün de her gün gibi harâb olmuşuz harab! Bırak sen tasayı da al eline çal rebâb. Rükû ve secdesiyle yüz türlü namaz vardır, Sevgilinin cemâli olunca sana mihrab...
Vuslatına ermeye eğer fırsat olaydı, Esrârı söylemeye şayet ruhsat olaydı, Gülistana dönerdi kâinatın her yeri, Zaman içinde gurur musallat olmayaydı!.
Nereye koysam başımı, mescûd olan O'dur O! Altı yön ve dışında, mâbûd olan O'dur O! Bağ, gül, semâ', sevgili, hepsi birer bahane, Şu âlemde biricik maksûd olan O'dur O!
Sen ilâhî sırların nüshasısın a canim, Rabbin güzelliğinin aynasisin a canim, Kâinatta ne varsa onu kendinde ara, Âlemin gözbebeği, zübdesisin a canım...
Dün gece geldi bana endamlı gül yanaklı, O şívekâr sevgili, ah o şeker dudakl... Güneş gibi doğarak uyandırdı uykumdan, Dedi "Gördün güneşi, kalk uykuya meraklı!"
Ve ağlamaktan korkma gözüm!
Ağla ki kirlenmiş olan vicdanın gözyaşınla yıkansın…
Ağlamak hassas ruhların ferahlama gayreti ve vicdan da yanan ateşi göz yaşlarıyla söndürme hamlesidir