- Aldığı Beğeniler
- 0
O ince insandır incelik Onun karşısında iki büüklüm olur.Utanır,hicap eder...
Aişe Validemiz yanındayken Efendimizin,Efendimiz:"Ebubekire söyleyin,yerime namaz kıldırsın"der.Aişe Validemiz:
"Rakik'im kalk"der,Senin yerine duyunca Kuran okuyamaz o a lar sürekli der.
Namaza durur ve a lar Ebubekir,Allah Rasulünün birgün birisne dedi i gibi"Bu Kuran a laması nerede bunun?".
Ve etrafında hayretle oonu seyrederler.Onu dışarıdan görenler ne derler biliyor musunuz?Bunun Kuran okuması bizim çoluk çocu umuzu baştan çıkarıyor.Sakalının şeklş,kurban olayım sakalının bir teline,sakalının bütün tellerine kurban olayım.Sarı ının ihtişamı,cübbesinin göz kamaştırıcılı ı de il,yüre i,kıvrım kıvrım kıvrılması,sancısı,Kuran okuyuşu.
Sen Mekkede yaşayamazsın diyorlardı.Peki niçin?Çünkü Sen Kuranla gönülleri fethediyorsun,a lamakla gönüllere giriyorsun...Küfür yobazları...
A layın,a layalım...
Ramazan-ı Şerifte Efendimizden sonradır.Kendisine bir bardak so uk su sunarlar.Duda ına kadar götürür so uklu unu anlamıştır.İçemez,elleri titrer,barda ı koyar ve a lamaya koyulur.
Neden sonra,Ey Allah'ın Peygamberinin Halifesi,niye a lıyorsunuz diye sorarlar?
Ve şöyle cevap verir:Rasulü Ekremin birgün yüzünü gördüm.Dünya temessül edip birgün O'na şöyle söyledi ini nakletmişti bana.Ben kendimi Sana kabul ettirmedim Ya Rasulallah(dünya Peygamberimize diyor),ama Senden sonrakilerini kabul ettirece im.Korkarım o ben olaca ım diye...İşte bundan dolayı a lar...
Bilmem ki günlerimizin hesabını nasıl verece iz...
Dertsizler hallerinden utansınlar buyuruyor büyü ümüz...
Dertsizler hallerinden utansınlar...
Rahat yatak sevdasında olanlar hallerinden utansınlar...
Allahı ve Rasulünü unutanlar hallerinden utansınlar...
Gecelerini rahat uyku ile geçirenler hallerinden utansınlar...
İstikbal endişesiyle koca bir ömrü heba edenler hallerinden utansınlar...
Korkarım hesabım çetin olacak,hesabımız çetin olacak...
Birgün bir şairin dedi i gibi:"Aşk,sabah kalktı ınız zaman aklınıza ilk gelen şeydir." Fakat her ne sebepledir ki her uyanışımda yoklarım zihnimi ki hala dünya hala dünya hala dünya...
Rabbim iz'az,şuur ve idrak nasip eylesin...
Dualarınızı eksik etmeyin...
Zira düştükçe düşüyorum aşa ılara ama hangi ihlaslı zamanım ve anımdan kaynaklandı ını bilmedi im bir sebeple Rabbim birşeylerin hatırına elimi bırakmıyor...kurban olayım...
Rabbim cümlemizi rıza-yı ilahiyi dert edinenlerden eylesin.
Vesselam...
Aişe Validemiz yanındayken Efendimizin,Efendimiz:"Ebubekire söyleyin,yerime namaz kıldırsın"der.Aişe Validemiz:
"Rakik'im kalk"der,Senin yerine duyunca Kuran okuyamaz o a lar sürekli der.
Namaza durur ve a lar Ebubekir,Allah Rasulünün birgün birisne dedi i gibi"Bu Kuran a laması nerede bunun?".
Ve etrafında hayretle oonu seyrederler.Onu dışarıdan görenler ne derler biliyor musunuz?Bunun Kuran okuması bizim çoluk çocu umuzu baştan çıkarıyor.Sakalının şeklş,kurban olayım sakalının bir teline,sakalının bütün tellerine kurban olayım.Sarı ının ihtişamı,cübbesinin göz kamaştırıcılı ı de il,yüre i,kıvrım kıvrım kıvrılması,sancısı,Kuran okuyuşu.
Sen Mekkede yaşayamazsın diyorlardı.Peki niçin?Çünkü Sen Kuranla gönülleri fethediyorsun,a lamakla gönüllere giriyorsun...Küfür yobazları...
A layın,a layalım...
Ramazan-ı Şerifte Efendimizden sonradır.Kendisine bir bardak so uk su sunarlar.Duda ına kadar götürür so uklu unu anlamıştır.İçemez,elleri titrer,barda ı koyar ve a lamaya koyulur.
Neden sonra,Ey Allah'ın Peygamberinin Halifesi,niye a lıyorsunuz diye sorarlar?
Ve şöyle cevap verir:Rasulü Ekremin birgün yüzünü gördüm.Dünya temessül edip birgün O'na şöyle söyledi ini nakletmişti bana.Ben kendimi Sana kabul ettirmedim Ya Rasulallah(dünya Peygamberimize diyor),ama Senden sonrakilerini kabul ettirece im.Korkarım o ben olaca ım diye...İşte bundan dolayı a lar...
Bilmem ki günlerimizin hesabını nasıl verece iz...
Dertsizler hallerinden utansınlar buyuruyor büyü ümüz...
Dertsizler hallerinden utansınlar...
Rahat yatak sevdasında olanlar hallerinden utansınlar...
Allahı ve Rasulünü unutanlar hallerinden utansınlar...
Gecelerini rahat uyku ile geçirenler hallerinden utansınlar...
İstikbal endişesiyle koca bir ömrü heba edenler hallerinden utansınlar...
Korkarım hesabım çetin olacak,hesabımız çetin olacak...
Birgün bir şairin dedi i gibi:"Aşk,sabah kalktı ınız zaman aklınıza ilk gelen şeydir." Fakat her ne sebepledir ki her uyanışımda yoklarım zihnimi ki hala dünya hala dünya hala dünya...
Rabbim iz'az,şuur ve idrak nasip eylesin...
Dualarınızı eksik etmeyin...
Zira düştükçe düşüyorum aşa ılara ama hangi ihlaslı zamanım ve anımdan kaynaklandı ını bilmedi im bir sebeple Rabbim birşeylerin hatırına elimi bırakmıyor...kurban olayım...
Rabbim cümlemizi rıza-yı ilahiyi dert edinenlerden eylesin.
Vesselam...