Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Hz.Hamza (ra) dağda avlanıyordu. Bir ceylana ok atmak üzere hazırlandı. Tam atacakken ceylan dile gelerek:
“Ya Hamza! Bana ok atacağına, kardeşinin oğlu Muhammed’i (asm) öldürmek isteyenlere ok at!” dedi.
Hz. Hamza ceylanın konuşmasına hayret etti. Oku yayına koyarak yavaş yavaş dağdan indi, Harem-i Şerife geldi. O sırada bir sahabe yanına yaklaşarak:
“Ya Hamza, kardeşinin oğlu zarar görüyor; Ebu Cehil, Muhammed’i öldürmeye çalıştı.” dedi.
Bunun üzerine Hamza (ra) emir almış gibi kararlı adımlarla yayını, kılıcını alarak Kureyş kabilelerinin arasına girdi, Ebu Cehil’i buldu ve bağırdı:
“Kardeşimin oğlunun hayatına kasteden, onu inciten sen misin?”
Ve elindeki kılıç ile Ebu Cehil’in başını yedi yerinden yardı. Orada bulunan kâfirler Hz. Hamza’ya saldırmak üzere ayaklandılar. Fakat Ebu Cehil:
“Dokunmayın, Hamza haklıdır, ben yanlış yaptım.” dedi.
Hamza (ra) oradan uzaklaşınca da:
“Aman, Hamza’ya ilişmeyin! Bize kızar da Müslüman olur, bununla Muhammed daha da kuvvetlenir” dedi.
Hz. Hamza Peygamber Efendimizin (asm) yanına gelerek:
“Ya Muhammed! Ebu Cehilden intikamını aldım. Onu kana buladım. Üzülme, sevin!” dedi.
Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu:
“Ben, böyle şeylere sevinmem. Ben ancak senin iman edip, bedenini Cehennem ateşinden kurtarman ile sevinirim.”
Bunu duyan Hamza (ra), şahadet getirdi ve Müslüman oldu.

Peygamber Efendimiz (asm) Hz. Hamza’nın kabrini ziyarete gittiğinde sesli bir şekilde selâm verirdi. Mezardan:
“Ve Aleykümselâm ya Rasulallah!” diye cevap gelirdi...????
Ya MUHAMMED Canım kurban sana Aleyna ve Aleyküm selam
"Allahümme salli alâ Muhammed"
"Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed"
"Sallallahü aleyhi ve sellem"
"Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah"☝️

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
İslam’ın yüz aklarından birisidir..
Rabbim bizleri şefeâtına nail kılsın. Ahir yurdunda aşere-i mübeşşere ile bir arada haşereylesin..
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın

Never Give Up

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
381
Rabbim bizleri şefeâtına nail kılsın. Ahir yurdunda aşere-i mübeşşere ile bir arada haşereylesin..
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden dünya ahirde sıkıntılardan uzak iki cihanin güzelliklerini versin sevdiklerinize sevenlerine bağışlasın
Şefaatin tümü Allah'ındır.. Allah hepimize cenneti nasip etsin..
Ölmüş insanlardan ne kadar iyi olurlarsa olsun şefaat beklemek diye bir şey İslamiyet'e yoktur.. :)
Bize düşen tüm müminler için iyi dileklerde bulunmak ve Allah'a dua etmektir..
Hiçbir insan Allah'tan daha merhametli değildir..

Teşekkür ederim güzel dileklerin için :)
Amin hepimize..

fadikhatun

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,870
Takım
Beşiktaş
Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah"☝️

Subhanallah
Mevlam ebeden razı olsun abla ⚘
Teşekkür ederim kardeşim Rabbim razı hoşnut olsun sizden.. Rabbim dünya ahirde sevdiklerinizle bir arada kılsın.. selâmet'e erdirsin yüzünüzü güldürsün gönül muradını ferahlığını versin

Üst Alt