Bir adam O'nun Hakkında kötü sözler sarfetti.Hz.Hüseyin r.a.hakkında sarfedilen nahoş şeyleri öğrendi.Bunun üzerine içi taze hurma larla dolu bir tepsi hazırladı ve bizzat kendisi adamın evine gitti adam kapıyı açtı karşısında Hz.Hüseyin r.a. elindede hurma tepsisini görünce hayret etti ve;
_Ey Peygamber torunu bu nedir?diye sordu Hz.Hüseyin r.a.;
_Bunu al çünkü senin hakkımda kötü konuşarak iyiliklerini bana hediye ettiğini öğrendim bende ona karşılık sana bunları getirdim.dedi((Altın öğütler )
Birbaşka gün Hz.Hüseyin in r.a. hizmetçisi cezalandırmayı hak eden bir suç işledi Hz.Hüseyin de r.a.onun uyarılamsını emretti hizmetçi;
_Öfkeyi yenenler ayetini okudu hizmetçi ayetin
"İnsanları affedenler kısmını okudu Hz.Hüseyin r.a.
_Seni affettim buyurdu hizmetçi;
_Ey Efendim "Allah ihsan edenleri sever"ayetini okudu.Hazret;
_Sen Allah rızası için serbestsin sana bağışladığım miktarın birkaç katı daha senin içindir dedi
Hz.Hüseyin r.a. kendisine yapılan kötülükleri affederdi ve şöyle derdi;
_Affetmenin en faziletlisi gücü yettiği halde affedebilmektir"(Şeblenci)
Siraceddin Önlüer
_Ey Peygamber torunu bu nedir?diye sordu Hz.Hüseyin r.a.;
_Bunu al çünkü senin hakkımda kötü konuşarak iyiliklerini bana hediye ettiğini öğrendim bende ona karşılık sana bunları getirdim.dedi((Altın öğütler )
Birbaşka gün Hz.Hüseyin in r.a. hizmetçisi cezalandırmayı hak eden bir suç işledi Hz.Hüseyin de r.a.onun uyarılamsını emretti hizmetçi;
_Öfkeyi yenenler ayetini okudu hizmetçi ayetin
"İnsanları affedenler kısmını okudu Hz.Hüseyin r.a.
_Seni affettim buyurdu hizmetçi;
_Ey Efendim "Allah ihsan edenleri sever"ayetini okudu.Hazret;
_Sen Allah rızası için serbestsin sana bağışladığım miktarın birkaç katı daha senin içindir dedi
Hz.Hüseyin r.a. kendisine yapılan kötülükleri affederdi ve şöyle derdi;
_Affetmenin en faziletlisi gücü yettiği halde affedebilmektir"(Şeblenci)
Siraceddin Önlüer