Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz.Hüseyin şehit edenlerin hepsi daha dünya iken ve kısa bir zaman içinde cezalarını buldular.onlardan kimisi öldürüldü,kimisi kör oldu,kimisi yüzü karardı ve kimisi mülk ve srvetini yitirdi.
onlarda biri olan abdullah ibni husayn hz. hüseyin i kuşattıkları ve susuz bıraktıkları sırada bağırarak:
ey hüseyin suya bakıyormusun göklerin ciğerigibi masmavi yemin ederim susuzluktan ölünceye kadar ondan bir damla tatmayacaksın dedi hz. hüseyinde ALLAH ım bu adamı susuzluktan öldür diye beddua etti.daha sonraları bu adam karnı şişinceye kadar su içer fakat bir türlü susuzluğu gitmezdi.bir müddet bu azabı çektikten sonra da öldü.

Hz. Hüseyingetirilen bir suyu içmek üzere iken vazağa denilen bir adam gırtlağana isabet eden bir ok fırlatı.yaralanan hz. hüseyin suyu içemedi ve :
ALLAHım bu adamı usuzluktan helak et dedi. bu seble o adam karnında şiddetli hararet,sırtında da büyük bir üşüme duyarak bağırırdı.karnı üstüne kar ve arkasına da ocak koydukları halde hiç fayda görmezdi.devemlı sürette bana içirin der ve her seferinde beş kişiye yetecek bir kapta su süt gibi şeyler getirip verirlerdi.onu içer yeniden bana içirin susuzluktan helak oldum diyerek inlerdi.hiç fayda görmediği çok sular ve meşrubat içerek karnı şişti ve patladı
.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ellerine sağlık.....

DuaM

cici anne :)

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
kötülükler ne dünyada,nede ahirette karşıklıksız kalmaz...

MuhacirEnsar

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Fenerbahçe
kötülüklere karşı iyilik yapacaksin....

pzylzşım için allah razi olsun....

FurkanCan

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Hz.Hüseyin in şehit edilmesine yardım edenlerden bir ihtiyar onun şehit edilmesinde katkısı bulunanların hepsinin ölmedenevvel bir belaya çarpıldıklarını duyunca.
ben de onun öldürülmesinde hazır bulundum.fakat ondan sonra hoşlanmadığım bir durumla karşılamadım diye itiraz etti ve o sırada kalkıp lambayı yakmak istedi.lambadan sıçrayan ateş sakalından başlayarak onu yaktı ve adam ateş ateş diye bağırarak öldü.

Hz. Hüseyin in şehit edilmesinde hazır bulunanlardan birisi de kör olmuştu.kör oluşunu sebebi sorulunca şöyle anlatı:
rüyamda Resülüllah s a v mı gördüm kollarını sıvamış ve elinde bir kılıç tutmuştu.Hz. Hüseyin i şehit edenlerden on kişinin kafaları kesilmiş bir halde önünde yatıyorlardı.bana dönerek katiller arasında bulunduğum ve çok görünmelerine sebeb olduğum için beni azarladı ve bana lanet etti.ondan sonra da gözlerime Hz. Hüseyin in kanından bir damla sürdü.sabah kalktığımda gözlerimin kör oldüğünü fark ettim.

Üst Alt