Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

semerkand

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
40
Takım
Diğer
Hz. Muhammed'in (S.A.V) Gülümsemesi

kuslar.jpg

Bir gün Resulullah (s.a.v) gülümseyerek göğe bakıyordu, bir adam Hazretin gülmesinin sebebini sorunca Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular:

- "Evet göğe bakıyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle meşgul olan mümin bir kulun gece gündüz yaptığı ibadetlerinin mükafatını yazmaları için yeryüzüne indiler, fakat onu, hasta olduğundan dolayı ibadetgahında bulamayınca göğe çıkıp Hak Teala'ya şöyle arz ettiler:

- "Ey Rabbimiz! Biz o mümin kulun ibadetini yazmak için her zamanki gibi onun ibadetgahına gittik, fakat onu orada bulamadık, hastalık yatağına düşmüştü."

Allah-u Teala, o meleklerin cevabında şöyle buyurdu:

- "O mümin kul, hastalık yatağında olduğu sürece, her gün ibadetgahında olduğu zaman ona yazdığınız her günün sevabı miktarınca ona sevap yazın. Hastalık yatağında olduğu müddetçe onun hayır amellerinin mükafatı bana aittir; onun mükafatını ben vereceğim."

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah Semerkand kardesim degerli paylasimin icin tesekkürler
Selam ve Dualarimla........

kış meleği

Allah'ın Aciz Bİr Kulu

Aldığı Beğeniler
2
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun

uhibbu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
39,770
Takım
Galatasaray
Rabbim hoşnut olsun
Allahümme salli ala seyyidina Muhammed :gul:

makes

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Takım
Diğer
ne ihlaslı ve samimi bir kulki, Rabbi ona hastalığından dolayı yapamadığı ibadetleri için dahi mükafat veriyor...
Öyle kutlu bir elçiki, Allah azze ve celle O'na kainattaki yaratmış olduğu yaratıkları adedince salat ve selam ikram eylesin, makam-ı mahmud'a eriştirsin

Allahümme salli âlâ seyyidina Muhammedin adede maahata bihi ilmüke ve ahsahü kitabüke salâten tekûnü leke rızaen Ve lihakkıhı edaen ve a'tıhil-vesilete vel-fazilete ved-de recet'er-refiate veb'ashü Allahümm'el-makam'el-mahmudellezi vaadtehu veczihi anna mahüve ehlühu ve âlâ cemii ihvanihi minen-nebiyyine ves-sıd-dıkiyne veş-şühedai ves-salihin.

Güzel bir paylaşım..Rabbim razı olsun

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ALLAH cc kullarını affetmek için böyle güzel sebepler halk ederken ,kulların bu zamanda ona doğru yönelmemesi ne acı.ALLAH şuur versin cümlemize.

Meryem_Ce

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Bir gün Resulullah (s.a.v.) gülümseyerek göğe bakiyordu, bir adam Hazretin gülmesinin sebebini sorunca Resulullah (s.a.a) söyle buyurdular: “Evet göğe bakiyordum, iki melek, kendi yerinde ibadetle mesgul olan mümin bir kulun gece gündüz yaptigi ibadetlerinin mükafatini yazmalari için yeryüzüne indiler, fakat onu, hasta oldugundan dolayi ibadetgahinda bulamayinca göğe çikip Hak Teala’ya söyle arz ettiler: “Ey Rabbimiz! Biz o mümin kulun ibadetini yazmak için her zamanki gibi onun ibadetgahina gittik, fakat onu orada bulamadik, hasta yatagina düsmüstü.”
ALLAH-u Teala, o meleklerin cevabinda söyle buyurdu: “O mümin kul, hasta yataginda oldugu sürece, her gün ibadetgahinda oldugu zaman ona yazdiginiz her günün sevabi miktarinca ona sevap yazin. Hasta yataginda oldugu müddetçe onun hayir amellerinin mükafati bana aittir; onun mükafatini ben verecegim.”

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
Allah razi olsun kardesim tekrardan hatirladik sayende..

Üst Alt