Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Rumeysa

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2,483
Takım
Galatasaray
~Hz. Peygamber´e Gelen Misafir~

Ebü Hüreyre´nin (r.a) rivayetine göre, fakirlige ducar olmu$ bir adam, Hz. Peygamber´e (s.a.v) gelerek,

´´Ey ALLAH´IN Resülü!Ben acim´´ dedi. Hz. Peygamber (s.a.v), hanimlarindan birine haber salarak yiyecek bir $eyler göndermesinini istedi. Fakat müminlerin annesi,

´´Seni Peygamber olarak gönderen ALLAH´a yemin ederim ki evde sudan ba$ka bir $ey yok´´ dedi. Diger hanimlarinin da ayni durumda olmasi üzerine Hz. Peygamber (s.a.v) ashabina dönerek,

´´Bu gece bu $ahsi kim misafir etmek ister?´´ diye sordu.
Ensardan bir adam kalkti ve,
´´Ben misafir ederim ya Resulallah´´ dedi ve evine götürdü. Ailesine,

´´I$te bu,ALLAH Resülü´nün misafiri, ona eksik bir $ey birakmadan ikram edin´´ dedi. Ev sahibinin hanimi kocasina,

´´Evde cocuklari yiyeceginden ba$ka bir $ey yok´´ dedi. Bu sefer adam hanimina,

´´Öyleyse kalk cocuklari oyalayarak hicbir $ey yedirmeden uyut. Sonra kandili yak. Misafir yemege ba$layinca sanki lambayi düzeltiyormu$ gibi yaparak i$igi söndür. Sonra misafirin karni doyuncaya kadar yemesi icin biz de agizlarimizi yemek yiyormu$ gibi yapmaya ba$lariz´´ der.

Bunun üzerine kadin kalkar ve cocuklara hicbir $ey yedirmeden oyalayip uyutur.Sonra kalkip yemegi hazirlar ve lambayi yakar. Misafir yemege ba$layinca kadin kalkip lambayi düzeltiyormu$ gibi yaparak söndürür. Ev sahibi yer gibi agizini kimildatiyor ve elini sofraya götürüp getiriyordu. Misafir de bunun farkinda degildi. Böylece misafir karnini doyurdu. Sabah olunca erkenden Resülillah´in (s.a.v) huzuruna varilar. Resül-i Ekrem ev sahibini görünce tebessüm ederek,

´´ALLAH Teala, sizin misafirinize kar$si takindiginiz bu tavirdan memnun oldu´´ der. ALLAH Teala onlar hakkinda,

´´Kendi ihtiyaclari oldugu halde, karde$lerini kendilerine tercih ettiler´´ buyurur.

Edep Yá Hú 2 Kitapindan...

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
masallah barekallah...ornek alıp...benzeyenlerden olalımınsallah...Allah razı olsun ablam

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun ablam ellerine sağlık....

ExELaNcE

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
13
Bu olayı her anımsayışte bir başka oluyorum..
Örnek alabilenlere ne mutlu..
Allah razı olsun kardeşim..

bypolat

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
4
Takım
Fenerbahçe
çok duygulandım valla Allah razı olsun bu güzel paylaşım için....

Üst Alt