Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

engin.

... Bir_Katre ...

Aldığı Beğeniler
67
Takım
Fenerbahçe
Köpekle horozun konuşması

Kurtların, kuşların dilinden anlayan Hazreti Süleyman aleyhisselama gelen bir adam yalvarır:

10352.jpg

– Ne olur ey Allahın nebisi bana da hayvanların dilini öğret de ben de konuştuklarından anlayayım.

162348_galeri_2.jpg

Süleyman aleyhisselam izin vermez:

162348_galeri_3.jpg

– Olmaz, der. Sen onların konuştuklarını dinlersen sabredemezsin. Arkasındaki hikmetleri düşünemezsin

162348_galeri_4.jpg

Ne var ki adam ısrar eder. Süleyman aleyhisselam da adama hayvanların dilini öğretir.

162348_galeri_5.jpg

Sevinçle evine gelen adam çöplükteki köpekle horozun konuşmalarını dinlemeye başlar.

Bir ara köpekten şu sözleri duyar. Yanındaki horoza diyor ki:

162348_galeri_7.jpg

– Horoz kardeş, sen arpayla buğdayla da karnını doyurabilirsin. Biraz ötedeki taneleri yesen de ekmek kırıntılarını bana bıraksan olmaz mı, benim karnım çok açtır.

162348_galeri_8.jpg

Horoz şu cevabı verir: – Sabret köpek kardeş, yarın buraya ağanın ölen eşeğini getirip bırakacaklar, bolca et yer, karnını iyice doyurursun.

162348_galeri_9.jpg

Bunu duyan ağa hemen koşar ahırdaki eşeği alıp pazarda satar. Kendi kendine söylenerek döner

162348_galeri_10.jpg

– İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa eşek elimde ölecekti.

162348_galeri_11.jpg

Ertesi gün yine kulak kabartır çöplükteki seslere. Köpek sitem etmektedir horoza: – Hani ağanın eşeği ölecekti de ben de bolca et yiyecektim ?

Horoz cevap verir: – Ağanın eşeği öldü ölmesine de, satın alan zavallının elinde öldü.

Ağa açıkgözlülük edip eşeği sattı. Ama üzülme, bu sefer ağanın atı ölecek. Buraya getirip bırakacaklar, bolca et yer, karnını doyurursun.

162348_galeri_13.jpg

Ağa yine hızla kalkar, ahıra gidip atı alarak pazara götürüp satar.

Dönerken de yine söylenir: – İyi ki hayvanların dilini öğrendim, yoksa at da elimde ölecekti.

162348_galeri_14.jpg

Gelip yine merakla kulak misafiri olur: Bu sefer köpek daha yüksek sesle sitem ediyor

162348_galeri_15.jpg

– Horoz kardeş, beni yine aldattın. Hani ağanın atı ölecekti ?

162348_galeri_16.jpg

– Ağanın atı öldü ölmesine de, sattığı zavallının elinde öldü. Üzülme der; bu sefer daha büyük bir ziyafete konacağız hep birlikte. Köpek inanmaz: – Hadi hadi beni yine aldatıyorsun. Horoz kesin cevap verir:

162348_galeri_17.jpg

– Hayır, aldatma falan yok. Durum kesin. Çünkü der, bu sefer ağanın kendisi ölecek, malına gelecek olan bela bu defa kendi canına gelecek. Arkasından yemekler yapılıp etler pişirilecek, artanını da bizlere dökecekler, ye yiyebildiğin kadar.

162348_galeri_18.jpg

Ağa bunu duyunca şaşırır, sağa sola koşuşturmaya başlar, yok mu beni kurtararak biri, diye söylenir. Derken gece hastalanan ağa sabaha çıkmaz ölür.

162348_galeri_19.jpg

Arkasından yapılan yemek, pişirilen etlerden artanlar çöplüğe dökülür, uzun zaman hayvanlar ziyafete konmuş olurlar. Bu sırada horoz söylenir:

162348_galeri_20.jpg

– İnsanlar, keşke canıma gelecek olan malıma gelsin, diyebilselerdi de hileye başvurmasalardı.

162348_galeri_21.jpg

– Bunda da bir hayır vardır, diye düşünselerdi. Bunu diyemiyorlar maalesef. Sonra da mallarına gelmesi gereken canlarına geliyor, ama pişmanlık fayda vermiyor.

162348_galeri_22.jpg

90a9aa68.jpg

katresu

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
14
Takım
Diğer
Daha önceden bildiğim ve beğendiğim bir kıssa idi. Tekrarı çok güzel oldu...

Allah razı olsun kardeşim.

dilsitan

Ya HaY

Aldığı Beğeniler
9,655
Takım
Galatasaray
cok güzeldi kardesim
ALlah c.c razi olsun...

Sebep

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3,661
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun ibretlik bir kıssaydı..

İsrâ

"Özlem"imsin

Aldığı Beğeniler
12,753
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun. Daha çnce bende okumuştum ama resimlerle daha bir güzel olmuş. Emeğine sağlık.

makbergülü1

~~makbergülü~~

Aldığı Beğeniler
10
Takım
Galatasaray
muhteşem bir gösteri eşiğinde ibret veren satırlar..emeğinize sağlık.:)

Beste

Dert etme Duâ et..

Aldığı Beğeniler
18,751
Takım
Galatasaray
düşündürücü ve ders alanmasi gereken bir ibretlik menkibeydi..
Allah razi olsun kardesim emegine saglik insAllah..

Üst Alt