Yeniden Doğuş

  • 🍂🍃Bu çağdan etinizle, kemiğinizle nefret edeceğinize bir şeyler yapın 🍃 Güzel bir şeyler 🍃Yerdekiler ve göktekiler desin ki "Orada güzel şeyler yapan birileri var. .🍂🍃

Güner

mekan 07 vatan 58
 
Üyelik Tarihi
22 Ara 2011
Mesajlar
2,255
Aldığı Beğeniler
4,290
Konum
Antalya
Takım
Fenerbahçe
Hz. Zülkarneyn Aleyhisselamın Vasiyeti...

Rivâyete göre yaptığı seferlerle yeryüzünün tamamına hâkim olan Zükarneyn (as) vefatından evvel şu vasiyette bulunmuştur:

“Beni yıkayın kefenleyin! Sonra bir tabuta koyun! Yalnız kollarım dışarıya sarkık kalsın! Hizmetkârlarım arkamdan gelsin! Hazinelerimi de katırlara yükleyin! Halkbenim son derece ihtişamlı bir saltanat ve dünya mülküne rağmen eli boş gittiğimihizmetkârlarımın da hazinelerimin de bu dünya da kaldığını benimle beraber gelmediğini görsün! Bu yalancı ve fâni dünyaya aldanmasın!..”
 

#SudoSu

Buda'mı Gol' Değil
 
Üyelik Tarihi
25 Ağu 2020
Mesajlar
1,580
Aldığı Beğeniler
3,484
Konum
İstanbul
Takım
Galatasaray
Hz. Zülkarneyn Aleyhisselamın hakkında bir çok yazı ve değişik videolar var ... zalimlik ve allah için iş yapan peygamber adında... şimdi bir bilmeyen araştırsa farklı anlıycak bu tür konuları hocalarımız tam manasıyla açıklarken yayılmasını sağlamıyor... insanlar yanlış inanmaya başladıktan sonra doğru anlatımlar ortaya çıkıyor.. buda pek samimi olmuyor..
 

Güner

mekan 07 vatan 58
 
Üyelik Tarihi
22 Ara 2011
Mesajlar
2,255
Aldığı Beğeniler
4,290
Konum
Antalya
Takım
Fenerbahçe
Zülkarneyn aleyhisselam hakkında Kuranı Kerimde kehf suresindeki ayatlerde Rabbimz ne buyuruyorsa onu biliyor ona inanıyoruz...
83. (Ey Resûlüm!) Sana Zülkarneyn’i soruyorlar. De ki: “Size ondan bir hatıra okuyacağım.”[15]

84. Gerçekten biz onu yeryüzünde (büyük) bir iktidar sahibi yaptık ve ihtiyaç duyduğu her şey için bir sebep (bir yol ve imkân) bahşettik.

85. O da (batıya doğru) bir yol takip etti.

86. Nihayet güneşin battığı yere ulaşınca onu, kara balçıklı bir su gözesinde (Atlas Okyanusu’nda) batıyor buldu. Onun yanında da bir kavim buldu. (Ona:) “Ey Zülkarneyn! (İman etmezlerse onlara) ya azap edersin veya haklarında güzel (olan yol)u tutarsın.” dedik.

87. (Zülkarneyn) dedi ki: “Kim (inkâr ederek) zalim olursa, biz onu cezalandıracağız. Sonra o, Rabbine döndürülür. O da kendisine görülmemiş (şiddetli) bir azap ile azap eder.”

88. “Ama kim de inanıp güzel amel (ve hareket)te bulunursa, mükâfatların en güzeli onundur. Ve ona buyruklarımızdan kolayını söyleyeceğiz.”


Ayetlerin tefsirini okursak daha iyi anlamış oluruz inşaallah...

89. Sonra (Zülkarneyn) bir yol daha takip etti.

90. Sonunda güneşin doğduğu yere ulaşınca, onun (güneşin), kendilerine (sıcaktan koruyacak) hiçbir siper nasip etmediğimiz (çıplak) bir kavim[16] üzerine doğduğunu gördü.

91. İşte (Zülkarneyn) böyle (bir hükümranlığa sahip)tir. Doğrusu biz onun yanında ne var ne yoksa ilm(imiz)le kuşatmıştık.[17]

92. Sonra bir (başka) yol tuttu.

93. Nihayet iki dağ arasına ulaştığı zaman, onların önünde (eteğinde), hemen hemen hiç söz (dil) anlamayan bir topluluk buldu.

94. Onlar (tercümanları vasıtasıyla): “Ey Zülkarneyn! Hakikaten Ye’cûc ve Me’cûc, bu yerde (çeşitli kötülükler yaparak) bozgunculuk çıkarmaktadır. Bizimle onlar arasına bir set yapman için sana vergi verelim mi?” dediler.

95. (O da:) “Rabbimin o hususta bana verdiği imkân (ve nimet) daha hayırlıdır. Haydi siz, bana kuvvet(iniz)le yardım edin de sizinle onlar arasına sağlam bir engel yapayım!” dedi.

96. “Bana demir kütleleri getirin.” Nihayet iki dağın arası (dolup) denkleşince: “Üfleyin (körükleyin).” dedi. Nihayet onu bir ateş haline koyduğu zaman: “Getirin bana, üstüne erimiş bakır dökeyim.” dedi.

97. Artık (Ye’cûc ve Me’cûc) onu ne aşabildiler ne de delebildiler.

98. (Zülkarneyn:) “Bu, Rabbimden (kullarına) bir rahmettir. Rabbimin vaadi geldiği (kıyamet yaklaştığı veya Ye’cûc ve Me’cûc’ün çıkacağı) zaman, onu yerle bir eder. Rabbimin vaadi gerçektir.” dedi. [krş. 21/96]

FEYZÜL FURKAN MEALİNDEN...
Ayetlerin tefsirini okursak daha iyianlamış oluruz inşaallah...
 
Üst Alt