Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

keremm

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Galatasaray
HÜKÜMDARLIĞI TERK ETTİN
NE KAZANDIN, NE KAYBETTİN?

Bir gün İbrahim b. Edhem, Dicle kenarında oturmuş yırtılan eski hırkasını dikmekle meşguldü. Onun bu hâlini gören bir zat yanına yaklaştı:
"Ey İbrahim! Belh'in hükümdarlı ından vazgeçtin, şu hâline bak, sorarım sana ne kazandın, ne kaybettin?" Adam bu soruyu sordu u sırada İbrahim b. Edhem'in elindeki i ne Dicle nehrine düşmüştü. Balıklara seslendi:
"İ nemi veriniz!" Seslenmesi henüz bitmişti ki, Dicle nehrinden binlerce balık a ızlarında birer altın i ne ile başlarını uzaktılar. İbrahim b. Edhem balıklara seslendi:
"Onları istemiyorum, ben kendi i nemi istiyorum." Bütün balıklar suya girdi, bir tek balık a zında İbrahim b. Edhem'in i nesi olan suyun üstünde kaldı. Bu manzarayı seyreden adama İbrahim b. Edhem dönerek dedi ki:
"Belh hükümdarlı ını terk etmekle kazandı ım şeylerin en küçü ü budur, gerisini var sen düşün."
Allah için yapılan terkler hiç zayi olur mu? Sen küçük bir hazineden Allah için vazgeçersen, o Hâkimler Hâkimi, kudret elinde bulunan sonsuz hazinelerinden sana vermez mi? Onun verdiklerinin hesabı yapılabilir mi?
İbrahim b. Edhem Hazretleri buyurdular ki:
"Her kim üç yerde, içinde huzur bulmazsa, bu onun yüzüne kapıyı kapatmış olduklarının işaretidir. İlki Kur'an okuma vaktinde, ikincisi zikir yaparken, üçüncüsü namaz kılarken."

H

hayrunisa

Guest
Allah için yapılan terkler hiç zayi olur mu? Sen küçük bir hazineden Allah için vazgeçersen, o Hâkimler Hâkimi, kudret elinde bulunan sonsuz hazinelerinden sana vermez mi? Onun verdiklerinin hesabı yapılabilir mi?

Üst Alt