Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
KUMARBAZDAN ALINAN İBRET!
Nakşibendiliğin kurucusu Şah-ı Nakşibend tasavvufta ilerleyip olgunlaşma günlerine ait bir hatırasını şöyle anlatıyor:
Doğru yolda ilerleyip, günahlardan nefsimi arındırmaya ve olgunlaşmaya çalıştığım günlerden biriydi. Yolum bir kumar meclisine uğramıştı. İnsanların toplanıp kumar oynadıklarını gördüm. İçlerinden iki kişi, kumara öylesine dalmışlardı ki, hiçbir şeyin farkında değillerdi.
Bir müddet öylece devam ettiler. Ben de hayretle seyrettim. Nihayet birisi kaybettikçe kaybetti. Buna rağmen kumardan vazgeçmeyi düşünmüyor, kumar oynadığı kimseye:
Bu kadar kaybıma rağmen, canımı dahi kaybetsem, bu oyundan vazgeçmem, diyordu.
Kumarbazın kumara olan bu tutkusu, bana büyük bir ibret oldu. Hak yolunda yürüyüp daha da olgunlaşmak için, o kumarbazı gördükten sonra, bende büyük bir gayret hali ortaya çıktı. Maneviyatta ilerleme arzum, her gün biraz daha arttı.

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ÖLÜM YETER DEYİNCEYE KADAR BİLGİ PEŞİNDE OLUN!
Muhammed bin İsmail, Ahmed bin Hanbelin ilme olan düşkünlüğünü şöyle anlatıyor:
Ben Bağdada her gidişimde, İmam Ahmed bin Hanbeli çocuklar gibi ilim öğretilen yerlere gider görürdüm.
Bir gün yine onun böyle bir ilim meclisinden döndüğünü gördüm. Eskimiş ayakkabılarını eline almış, yalınayak yürüyordu. Sordum:
Ya İmam, ilimde bu kadar mesafe aldın, hatta müslümanların imamı oldun. Daha ne zamana kadar böyle genç talebelerin gittiği yerlere gideceksin, çocuklar gibi elinde mürekkep şişesi taşıyacaksın.
Hiç düşünmeden cevap verdi: Ölüm yeter deyinceye kadar...

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
AHMED RIFAİ YARALI BİR KÖPEĞE NEDEN BAKTI?
Bir köpek, ağır şekilde hastalanmış, her tarafı yara-bere içinde kalmıştı. Herkes, köpeğin kötü görüntüsünden iğrenerek onu kapısından kovmuş, tedaviye yanaşmamıştı. Köpek kapılardan kovula kovula Ahmed Rıfaînin kapısına kadar gelmişti.
Ahmed Rıfai köpeği bu halde görünce, onu aldı. Issız bir arazide bir gölgelik yaptı, onu orada tedaviye başladı. Yaralarını temizledi. Merhem sürdü. Karnını doyurdu. 40 gün bu şekilde tedavi gören köpek, tamamen iyileşti. Ahmed Rıfai, köpeğin iyileştiğini görünce, onu güzelce yıkayıp insanların arasına bıraktı. Yakınları kendisine:
Efendim, bu köpeğe çok fazla ilgi gösterdiniz. Acaba bu davranışınızın sırrı nedir? diye sordular. Onlara şu cevabı verdi:
Kıyamet günü Rabbimin bana: Ey Ahmed! Bu köpeğe neden acımadın? Onu uğrattığım dertten niçin kurtarmadın? Aynı hale seni düşürmem ihtimalini niçin düşünmedin? diye sormasından korktum.
Ey Dostlarım! Kalplerinizi Allahın yaratıklarına karşı merhamet ve şefkat hissi ile doldurunuz... Cenab-ı Hakkın sizi de aynı derde uğratmasından korkunuz...

Onur

Geliştirici

Aldığı Beğeniler
4,846
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abi bilgiler için teşekkürler..

berrak

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
abi hepsi birbirinden güzel..abi çooookkkkk sağol..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
sizde sağolun.

YÜCE RABBİM bizleri salihlerle olmayı ,onlarla yaşamayı ve onlarla beraber haşrolmayı nasip etsin.

YÜCE MEVLAM bizleri takva sahibi olan kullarından etsin.

MEVLAM bizleri muflis(mizanda kul hakkından dolayı hayırlarının gitmesi sonucu,karşı tarafın günahlarının üzerine yüklenmesi durumu) olanlardan etmesin..

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
ORiJiNAL YAZARI : onur
ALLAH razı olsun abi bilgiler için teşekkürler..

cümlemizden razı olsun.

MEVLAM bizleri okuyup,ibret alıp hayatımızı MEVLA sının rızasını alan kularından etsin.

insoft

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
0
Hepinizden Allah raz1 olsun. Yaz1lar1n hepsi birbirinden güzel.

sbetül

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
ALLAH RAZI OLSUN NE KADAR DEĞERLİ BİLGİLER ÖZELLİKLE ANNE DUASI İLE İLGİLİ OLAN TAM İBRETLİK BİR HİKAYE RABBİM HEPİMİZE BOL BOL ANA BABA DUASI ALMAYI NASİB ETSİN

Üst Alt