Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

menzil_gülü

Ne Mutlu Müslüman olana..

Aldığı Beğeniler
20
Takım
Fenerbahçe
Bunlar hikaye degildir arkadaşlar...İklimya rumuzlu hemşire bir arkadaşın yaşadıgı olaylardır....Okuyunca çok etkilenmiştim..Sizlerle paylaşmak istedim...Arkadaş eklediginde bende buraya ekleyecegim inşallah....

(Hastane de yaşadığım ve kendimce ibret aldığım bazı olayları paylaşmak istedim )

KÜÇÜK BİR TAŞ
Yine hastaneye sabahın erken saatinde staj için gitmiştim.Bu seferki staj yerim 'immünoloji kliniğiydi'Şimdiye kadar adı duyulmamış hastalıklarla boğuşan insanlar vardı..
Derken bir odaya girdik...Tesettürlü 48 yaşlarında bir bayan vardı odada..Başında Hac tülbenti vardı..
Gördüğümüz derslerde basınç yarasından bahsedilmişti..Yatağa bağımlı hastalarda sıkça görülen bakım eksikliğinden kaynaklanan bir komplikasyondu..Kendimce 'nie bu kadar abarıyorlar ki en fazla kızarır ne olacak 'die düşünmüştüm..Ancak bu kadar basit deildi..Bunu sonradan anladım..Kemiğe kadar açılan yaralar vardı ve et ezildiğinden dolayı dikilmesi imkansız yaralardı..İnanılmaz ağrılar veriyordu hastalara...
Bu hastamda da gördümki yaralar açılmaya başlıyor..Çünkü o da yatağa bağımlıydı.Tanısı ise; hepatit C hastalığıydı.(bu hastalığın tedavisi henüz yok ve sonuçları çoğu zaman pek olumlu değil)Vücudu yaralar içindeydi..Sonra biz sırt kısmına bakım yaparken,hastanın başucunda duran küçük bir taş dikkatimizi çekti..
Hastaya;
-Bu taş sizin mi?die sordum..
-Evet..
-Neden burda peki?
-Abdest almak için ayağa kalkamıyorum ve bu taşla teyemmüm yapıyorum..dedi..

Çok zor durumdaydı, ama yattığı yerden abdestini alarak belkide sadece gözleriyle Rabbine sığınıyor,sabır diliyor,isyan etmiyor,şifa bekliyordu....O bütün yaşadıklarının bir sınav olduğunun farkındaydı...

....İklimya....

alinti...vesselam

Üst Alt