Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Icimden dökülen Cümleler...

"Nefsime engel olamiyorum" diyenler, muvaffak olmak icin, kendileriyle gercekten mücadeleye girdi mi?

Bir anda üst seviyeye gelinmez. Allah'in koydugu tedric-i tekamül kanunu vardir. Yani yava$ yava$ olgunla$mak. Kuzu yava$ yava$ büyür. Meyveler yava$ yava$ olgunla$ir. Insan da bir anda kemale eremez. Insan da yava$ yava$ geli$ir.

Biz korkunc bir sava$ icindeyiz. Kültür, bilgi ve iman sava$i...

Bana göre kötülüklerin bütünü deccaliyettir. Iyiliklerin de bütünü mehdiyettir. Deccal, bir ki$i olsa kötülügü fazla yayamaz. Fakat deccaliyet yayginla$abilir. Deccaliyetin unsurlarindan bazilari $unlardir: Meyhaneler, kahveler, tembellik, bozgunculuk, rü$vet, zulüm, haksizlik, güvensizlik, devletin hakimiyetini kaybetmesi... Deccal'i degil, deccaliyeti anlamak ve aramak lazim. Bugün hangi evde Deccal var, deccaliyet yok? Kötülügü televizyondan daha cok ne yayabilir?

Yemege fazla tuz katarsaniz, malzemeler ne kadar kaliteli olursa olsun o yemek yenmez. Tebligin de bir ölcüsü olmali. Asr-i Saadet... Peygamberimiz var, sahabedeki olumlu degi$iklikler var, mucizeler var. Görüyorlar, ama putculuktan vazgecmiyorlar. O dönemde bile Peygamber'e itaat etmeyen, $imdi bize nasil itaat etsin?

Hayatin formülü yoktur.

Yozla$mak, bir $eyin kendi vazifesini yapmamasidir. Ekmegin küflenmesi gibi. Nasil ki bir ekmek küflenince i$tahimizi kacirir, kadinlar da yozla$maya ba$ladi. Erkek gibi oldular. Bir erkek, bir hanimla evlenmek ister. Fakat hanim da erkek gibi davranmak istiyor. Ben yaparim, ben ederim diyor, yumrugunu sIkiyor. Kafa tutuyor. Cali$iyor. Para kazaniyor. Diledigi gibi harciyor, istedigi yerde geziyor. Kadin yozla$mi$ oluyor. Erkek, erkekle evlenemeyecegine göre, erkekle$en kadinla da erkek mutlu olamaz!

Islamiyet, insandan "Müslümanlik" istiyor. Hem öyle istiyor ki, "Ya Müslüman'ca ya$arsiniz ya da heba olursunuz" diyor. $iddetli bir tehdit!

Adam hem haramdan vazgecmiyor hem de haramin cilesini cekerken bize sitem ediyor!

Kahvedeki adam ezan okundu mu tavlayi pat diye kapatiyor; fakat namaza gitmiyor. O adamin imani, tavlayi kapatacak kadardir. Kahveden kalkip camiye gidemiyor. Imaninin ölcüsü, camiye gitmesine izin vermiyor.

Ahirete inaniyoruz; ama dünyayi tercih ediyoruz. Allah'in rahmetine inaniyoruz; ama malzeme de elimizde; ihanet!

Sahabeye taninan $ans herkese taninmi$tir. Hz. Ömer'in gecmi$i& A$ere-i Mübe$$ere'ye dahil olu$u...

Tasarruf, rizki artirir.

$imdi ben dua ediyorum; "Allah'im bana $ifa ver" diye. Eger vermiyorsa anlarim ki, iyile$tikten sonra yapmak istediklerimi O (c.c.) yapmami istemiyor.

Biz Allah'a ne verdik ki, O'ndan ne istiyoruz?

Sevmenin iskeleti, itaat etmektir.

Ben askerim. Diyorum ki: "Kumandanim bana mermi lazim." Sandik sandik mermi veriyor. "Bana silah lazim" diyorum, depoyu gösteriyor. "Asker elbisesi lazim" diyorum, gönderiyor. Biz Allah'a asker olursak, $unlari $unlari ver desek vermez mi? Verir!

Zit yollarin varligi, insani imtihan icindir. Insana secme kabiliyeti verilmi$. Acaba insan, kendisine verilen akilla, vicdanla Islam'i mi sececek, yoksa hayvan gibi caninin istedigini mi yapacak? " Secme hakkini dogru kullaniyor muyuz?" sorusu önemli...

Allah'in bir plani var. O planda her birimiz bir malzemeyiz.

Müslüman icin en büyük hürriyet, Islam'a köle olmaktir.

Her ruhun aradigi a$k, Allah a$kidir.

Hekimoglu Ismail

Gölge

Dost İstersen Allah Yeter

Aldığı Beğeniler
29
Takım
Galatasaray
Allah'in bir plani var. O planda her birimiz bir malzemeyiz.

Müslüman icin en büyük hürriyet, Islam'a köle olmaktir.

Her ruhun aradigi a$k, Allah a$kidir.

Hekimoglu Ismail

Hep yazılarını takdir etmişimdir gerçekten içimizden geçen duygularımıza tercüman oluyor yazarımız yazarımızın yüreğine seninde elleride sağlık ...

:aro:

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
Islamiyet, insandan "Müslümanlik" istiyor. Hem öyle istiyor ki, "Ya Müslüman'ca ya$arsiniz ya da heba olursunuz" diyor. $iddetli bir tehdit!
Zit yollarin varligi, insani imtihan icindir. Insana secme kabiliyeti verilmi$. Acaba insan, kendisine verilen akilla, vicdanla Islam'i mi sececek, yoksa hayvan gibi caninin istedigini mi yapacak? " Secme hakkini dogru kullaniyor muyuz?" sorusu önemli...

RABBIM razı olsun bu güzel paylaşımın için ve cümlemizi şuurlu muminlerden eylesin .Bu kısa hayatı HAKKA kulluk görevinde geçirenlerden eylesin bizleri..

İslamı yaşamayan bir insana hayvan dediğimiz zaman ne kadar kızıp,sinirlenir dimi.ama aynı kişi mahşer günü hayvan olmayı o kadar isterki..onun yerinde olmak ister .ama onun yerine bile giremez.Ne kadar aciziz.RABBIM cümlemizi onun yolunda yaşayıp,bu uğurda ruhlarını teslim eden muminlerden eylesin cümlemizi.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah (cc) razı olsun kardeşim çok değerli bir yazıydı...
emeğine sağlık...dua ile...

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emeginize saglik kardesim anlamli bir yazi tesekkürler paylasim icin
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile.........

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
ELLERİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM.

GÜZEL PAYLAŞIMDI

ALLAH RAZI OLSUN

VESSELAM.

Loya

O Eskidendi.....

Aldığı Beğeniler
17
Takım
Trabzonspor
Bilinçli bir müslümana ait cümleler...

Okuduk istifade ettik inşl..Allah razı olsun...

Üst Alt