Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

DuayaSevdali

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
9
Takım
Diğer
Icleri Cicekli Mektuplar Kitapligi...

"Bütün cicekler actigi zaman

Dünya daha güzel kokacak..."

Böyleydi degil mi o $arki? Duyuyorsun beni, biliyorum. Duymasan bile, ben sana mahsus duyuruyorum kendimi, her hafta.

Kendim dedim de, sahi yüzümü hatirliyor musun hala?

Benimse hatirlayamadigim bir yüz var icimde! Aslinda onunla hic kar$ila$madik. Belki de kar$ila$amayacagiz. Ama onu özlememe engel degil bu. Sadece temennim onu görebilmeye cevirmi$ ba$ini...

Bütün cicekler actigi zaman, güzel kokan dünyayi cok özlüyorum. Bunu en cok da sen ve senin gibiler anliyor.
...

Kitapliginin raflarini evine ta$iyincaya dek, pacalarim bogazina kadar camura bulanmi$ti. Cok yagmur yagdi o gün. Koca bir canta bulsam, raflari icine koyardim. Sirtima yüklerdim sonra. Öyle cikar gelirdim, dert degil. Fark etmezdi bu. Ama cok yagmur yagdi inan. Suc yagmurda degil! Hele hele, bir an önce kitapligina kavu$mak icin canhira$ bir $ekilde tornavidaya sarilan sende hic degil! Bütün suc, bende... Cünkü tez vakitte $arji bitti matkabin. Cok az vida getirdim. Cünkü elime de yaki$madilar! Cünkü gücüm de yoktu&!

Cünkü daha güzel kokmuyor dünya...
...

Aklıma sen gelince, bir ba$ka adam daha geliyor. Adam diyorum, Sencar nasil bu arada? $air olmak istiyormu$. "Niye?" diyorum ona... O adami sebep gösteriyor; Ah'i olan adami.... Onun adam gibi adam oldugunu senden i$itmi$tim ilk. Görünce anladim hemen. Onlarca dizesi kazindi sonra yüregime. O senle gelen adamin...

"Susmak, sesimin sag kalma temennisi..."

I$te o dizelerden birisi... Cok derin anlamlar görüyorum. Derinden göz kirpiyorlar bana! Onlari da adama filan benzetiyorum. Peki diger adamlar nerede? Neden ortada yoklar?! Yoklar! Yoklar! Yoklar! Ortada gözükmemek en iyisi mi yoksa? Yani ki susmak...

Acmayan ciceklerin yüzlerini animsayamiyorum. Temennim var sadece, acmalarindan yana. Peki, bu temenniler sürgün vermez mi?
...

"Daha cok konu$acagiz bunlari seninle" diyorsun. Ama ben konu$mayi sevmiyorum. Dinlemeye gelince, sadrimda filizlenen güllerin yüzlerini görmelisin. O zaman her biri kendi yataginda caglayanlar gibi akan, menevi$ cenneti derelerin alinlarinin pakligini görmelisin. Her biri kendi yatagindan, benim yatagima dogru sökün ederken... Görmenin hazzini ya$amalisin. Ben ise hic hazzetmiyorum pek cok durumdan. Kalabaliga kari$maktan mesela... Kötü bir huy bu, farkindayim. Sikiciyim da bu yüzden. "Yoksa benden sikildin mi?" demem de bundandi, anliyorsun. Bir kaplumbaga tela$esi benimki.... Karinca olmayi dilerdim. Cikilip gidilirdi o zaman. Solakzade'nin arka sokaklarinda, Can'la kol kola yürümek gibi... Canla ba$la yürünürdü belki, nereye dogru?

Bütün ciceklerin actigi yere...
...
Bizim Can'larimiza yazdigimiz mektuplar vardir. Saklidadir onlar. Her kö$esinde envaice$it cicek... Kimse bilmez $eklini $emaillerini.

Bu mektubu anlayan da az olacak. Kimi cok sacma deyip bir kö$eye firlatacak. Bir Bosna $arkisi daha dinlerken biz...

Bu ne bicim kö$e yazisi diyecek, buru$turup cöpe atacak. Kitap okuyamadigimiz icin aglamak isterken biz. Ötekisi paramparca edip, hincindan üzerinde bile ziplayacak!

Kitapliga serseydi bari!
...

Kitapliga gömseler bizi... Hepimizi! Kabrimiz daha güzel kokar mi dersin?

Fatih Codur

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Emegine saglik kardesim güzel bir yazi tesekkürler
Allah(c.c)razi olsun
Selam ve Dua ile........

Necmeddin

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
179
Takım
Diğer
yüreğine sağlık.ALLAH razı olsun.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Güzel bir yazıydı yüreğine sağlık kardeşim...

Üst Alt