- Aldığı Beğeniler
- 9
- Takım
- Galatasaray
(arkadaşlar aşağıdaki yazıyı bir yerde okudum,beyendim ve sizlerle paylaşmak istedim.)
Nizam içinde bir toplumda hakkın rızasını yaymak için yapılan her şey hayra vesile olunur.binaleyh bir hadiste.;
"Hz. Ebu Hureyre r.a. anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Yedi kişi var, Allah onlari hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgeler:
-Adil imam,
-Allah'a ibadet içinde yetişen genç,
-Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimse,
-Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için biraraya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi,
-Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah'tan korkarım" de(yip icabet etmey)en kimse,
-Allah'ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşalan kimse."
Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikâk 24, Hudûd 19; Müslim 91, (1031); Muvatta 14, (952, 953); Tirmizi, Zühd 53, (2392); Nesâi, Kudât 2, (8, 222, 223)."
işte bu önemli notalarda birbirimize olan saygıdan ötürü anlayışı ve tevazuyu yaymalı ,uygulamayız...
Allah için bir kelam eden herkesten Allah razı olsun..."
"...birbirinizi hakıkn rızası için sevmedikçe iman etmiş olmazsınız..."
hadisi şerifine itatten birbirimiizi sevelim ve hayır duada bulunalım inşallah.
selam ve dua ile...
Nizam içinde bir toplumda hakkın rızasını yaymak için yapılan her şey hayra vesile olunur.binaleyh bir hadiste.;
"Hz. Ebu Hureyre r.a. anlatiyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Yedi kişi var, Allah onlari hiçbir gölgenin olmadığı Kıyamet gününde kendi gölgesinde gölgeler:
-Adil imam,
-Allah'a ibadet içinde yetişen genç,
-Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide bağlı olan kimse,
-Allah için birbirlerini seven, Allah rızası için biraraya gelip, Allah rızası için ayrılan iki kişi,
-Güzel ve makam sahibi bir kadın tarafından davet edildiği halde; "Ben Allah'tan korkarım" de(yip icabet etmey)en kimse,
-Allah'ı tek başına zikrederken gözlerinden yaş boşalan kimse."
Buhari, Ezan 36, Zekat 16, Rikâk 24, Hudûd 19; Müslim 91, (1031); Muvatta 14, (952, 953); Tirmizi, Zühd 53, (2392); Nesâi, Kudât 2, (8, 222, 223)."
işte bu önemli notalarda birbirimize olan saygıdan ötürü anlayışı ve tevazuyu yaymalı ,uygulamayız...
Allah için bir kelam eden herkesten Allah razı olsun..."
"...birbirinizi hakıkn rızası için sevmedikçe iman etmiş olmazsınız..."
hadisi şerifine itatten birbirimiizi sevelim ve hayır duada bulunalım inşallah.
selam ve dua ile...