Maneviyat büyüklerinden Ebu Said Harraz ın bazı işlerini gören ve ona canla başla hizmet eden bir bağlısı vardı Ebu Said birgün ona ihlastan bahsetmiş hizmetinde sadece ALLAH'IN rızasını gözetmesini söylemişti.Ebu saidin bağlısı bu ders üzerine kendini yoklamış yaptığı hizmette yeterince ihlas görememişti.Bu işi birazda hocasının gözüne girmek için yaptığını anlamıştı bunun üzerine hizmet için gelip gitmeyi bırakmıştı.
Ebu Said hizmetinin terkedilmesi üzerine zor durumda kalmıştı kendine hizmet eden bağlısını yanına çağırarak;
__Artık bize niye gelmiyorsun?diye sordu O da;
_Yaptığım hizmette ihlas olmadığını gördüm bu yüzden terkettim karşılığını verdi.
Ebu Said ona şu uyarıyıyaptı;
_Sen hizmetini aksatmadan yapmaya devam et.Ama niyetini düzelterek hizmetinin içinde ihlası gözet çünkü ben sana ameli terket demedim amelindeki ihlası kıran duyguları terket dedim.
alıntı
Ebu Said hizmetinin terkedilmesi üzerine zor durumda kalmıştı kendine hizmet eden bağlısını yanına çağırarak;
__Artık bize niye gelmiyorsun?diye sordu O da;
_Yaptığım hizmette ihlas olmadığını gördüm bu yüzden terkettim karşılığını verdi.
Ebu Said ona şu uyarıyıyaptı;
_Sen hizmetini aksatmadan yapmaya devam et.Ama niyetini düzelterek hizmetinin içinde ihlası gözet çünkü ben sana ameli terket demedim amelindeki ihlası kıran duyguları terket dedim.
alıntı