Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
BABAMDAN DİNLEDİĞİM BU OLAYI SİZLERE ANLATMAK İSTEDİM.OLAY TRAKTÖRÜN TÜRKİYE'DE YENİ YAYGINLAŞMAYA BAŞLADIĞI 70' Lİ YILLARDA, O ZAMANLAR ANKARANIN İLÇESİ OLAN KIRIKKALE'DE GEÇİYOR... GÜNGÖRMÜŞ BİR İHTİYARA SORUYORLAR;
"-DEDE , BU TRAKTÖR NASILDIR?..."
DEDE BAŞINI KALDIRIP ŞÖYLE UZAKLARA DOĞRU BAKARAK,
"-BUNDA HAYIR YOKTUR EVLAT" DER...
SORUYU SORANLAR ŞAŞIRIR;
NASIL OLUR DEDE,UZUN ZAHMETLER İÇİNDE VE GÜNLERCE YAPILACAK İŞLERİ KISA SÜREDE YAPAN BU MAKİNE GÜZEL DEĞİL MİDİR?...NASIL HAYIR YOKTUR BUNDA?..."
DEDE KENDİNDEN EMİN VE BİLGECE BİR TAVIR İÇİNDE,
"-BUNDA HAYIR YOKTUR EVLATLARIM...BUNDA BÜYÜKLER KÜÇÜKLERİN ARKASINDAN GİDİYOR..."
TEKERLEKLERİNİ KASTEDEREK SÖYLEDİĞİ BU SÖZLER GAYET VECİZDİR...VE GERÇEKTEN DE TRAKTÖR KAZALARININ YÜZDE 95 İ ÖLÜM İLE SONUÇLANMAKTADIR...
VE ESKİDEN ZAHMETLE VE TERLEYEREK İŞLENEN TARLALARDAKİ BEREKET ARTIK KALMAMIŞTIR...

esencemrem

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
3
evet enterasan bir olay.hiç düşünemezdim tekerleklerini kastederek büyükler küçüklerin arkasından gidiyor.hakikaten enterasan...paylaşımın için sagol varol perwerder abi....

zeyno

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Peki bu traktörün tekerlekleri neden böyle yapılmış?Öndekiler küçük arkadakiler büyük.Bir sebebi var mı teknik olarak.Sonuç olarak çoğu araç kazalarından kurtulunamıyor değil mi?

peri

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
5
HİKAYE GÜZEL.AMA BÜYÜKLERİN KÜÇÜKLERİ TAKİP SEBEBİNİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ?
TAMAM HA TRAKTÖR HA KAMYON HEPSİNDE %85 ÖLÜM OLUYOR.AMA NEDEN.
BUNUN AÇIKLAMASI BİR ÇOK YÖNDEN VERİLEBİLİR.TEK BİR SEBEBİ YOKTUR.
ŞİMDİ BEN SORUYORUM NEDEN NEDEN????????????

MeLeK

Benim aşkım askı Verene!

Aldığı Beğeniler
49
hmmmmmmmm cok ılgınc ve dusundurucu tesekkurler abım allah razı olsun paylasım ıcın bunu ılk fırsatta herkese anlatacagım

*perwerder*

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
2
ecmainnn.....manalı olarak da söylenmiş yani artık Büyüklerin arkasından yürülmüyor saygı babında..

arka tekerleklerin büyük olması arkadan çekişli olmaları ve daha fazla yük ağırlık taşınabilmesi...

Üst Alt