Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

ToprakCaN

(((Edep_Ya_Hu)))

Aldığı Beğeniler
6
Takım
Galatasaray
Bir gün iki kişi, Râbia-tül Adeviyye'yi ziyârete geldiler. İkisi de açtı. "Yemeği helâldir" diye içlerinden yemek yemek geçti. O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi. Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi. Gelen sevinerek gitti. Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi. Râbia hazretleri ekmekleri saydı. On sekiz ekmek vardı. Dedi ki:
-Ekmekler yirmi olsa gerektir.

Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı. Çıkarıp iki ekmeği de verdi. Oradakiler hayretle sordular.
-Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik. Önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin. Ardından ekmek geldi. Eksik olduğunu söyledin.

Cevâbında şöyle buyurdu:
-Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım. Önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim. Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim. Çünkü Allahü teâlâ Kur'ân-ı kerîmde (En'âm sûresi 160. ayet-i kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor. Ben O'nun bu vâdine güvendim. İki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim.

BEFHATT

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Bır dılencı, h.z Alıden bır seyler ıstedı.Oda hasan yada huseyın efendılerımızden bırıne "Annene gıt,kendısıne verdıgım 6 dırhemden bırını al gtr "dedı.H.z Alı,"Kısı kendı elınde bulunandan cok Allah'a ıtımat etmedıkce tam ıman etmemıstır.
Gıt o paraların hepsını gtr"dedı. H.z Fatıma,bu sefer paranın tamamını yolladı.H.z Alı hepsını dılencıye verdı. Bu hadısenın uzerınden bı kac dakıka gecmeden bulunduklara yere bır deve satıcısı geldı.
H.z Alı,ona devenın kıac para oldugunu sordu,140 dırhem oldugunu ogrenınce,
"paranı sonra almak uzre bana satarmısın ?" dedı.
Satıcı kabul ettı ve devesını oraya baglayıp gıttı. Bıraz sonra bırısı geldı ve devenın kıme aıt oldugunu sordu. H.z Alı kendısıne aıt oldugunu soyledı.

Adam satarmısın dıye sorunca h.z Alı 200 dırheme sattı.140 dırhemı deveyı satın aldıgı adama verdıkden sonra evıne gıttı. Bıraz evvel 6 dırhem aldıgı Fatımaya 60 dırhem verdı.. O hayretle "Bu ndr" dıye sordu.
H.z Alı Allahu tealanın peygamber (s.a.v) vasıtasıyla "KIM (ALLAHIN HUZURUNA) BIR HAYIRLA GELIRSE,ONA ONUN 10 MISLIVERILIR" (ENAM-160) seklındekı vadının netıcesıdır." buyurdu...

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun kardeşim.

erni

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1
Takım