Yeniden Doğuş

• 》》 Biraz mavi , biraz telaş , biraz bahar , biraz sessizlik ,biraz deniz kokusu, biraz huzur , bir parça turuncu ♧ Hoşgeldin Yaz ♧

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
*Mevlana, müridlerinden biriyle giderken, birkaç köpeğin sarmaş dolaş uyuduklarını görür. Müridi: Güzel bir kardeşlik örneği der. Keşke insanlar da bunlardan ibret alsa. Mevlana, tebessüm ederek karşılık verir. Aralarına bir kemik atıver de gör kardeşliklerini....

*Amerikalı iş adamı, Çinliyle alay ederek sormuş: - Mezarlarına koyduğunuz pirinçleri ölüleriniz ne zaman yiyecek? Çinli başını kaldırmadan cevap vermiş: - Sizin ölüleriniz koyduğunuz çiçekleri kokladığı zaman...

*Kafkas Kartalı Şeyh Şamil, esarette bulunduğu sırada, Ruslardan namaz kılmak için yer göstermelerini istemiş. Sarayın kilisesine götürmüşler. Şeyh Şamil, namaz hazırlığı yaparken, Ruslar da rahat etmesi için kilisedeki putu örtmeye çalışmışlar. Şamil onlara müdahale ederek: Bırakın, öyle kalsın demiş. Şamil'in esarette ve burada namaz kıldığına, mahşerde o da şehadet etsin.

*Adamın biri Hz Ali'yi gıyabında kötülediği halde, yüzüne karşı övmeye başlayınca, şu karşılığı almıştır: -Söylediklerinden daha aşağı, fakat içinden geçirdiklerinden daha üstünüm.

*Mevlana Cami hazretlerine gelen bir adam: - Şuna şöyle dedim, buna şu cevabı verdim diye gururlanınca, Mevlana hazretleri: - O cevaplarla değil, diye gürlemiş. Yarın Allah'a vereceğin cevaplarla meşgul ol.

*Hz Ali'ye: - Allah bu kadar insanı nasıl hesaba çeker? diye sorduklarında: - Nasıl rızıklandırıyorsa öyle cevabını vermiştir.

aydilge

Bana Seni Gerek ,Seni !.

Aldığı Beğeniler
12
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla...Allah dostlarının sözleride böyle güzel olur işte...
Bunlarda benden olsun;

Kadıköy camiinde vaaz vermekte olan O. Demirci hocaya : - Hocam diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi? Demirci hoca : - Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. O nallardan her atta dört tane var amma, bütün gün kamçı yeyip duruyorlar...

Lafı uzatanlara ne yapmak lazım diye Farabi'ye sormuşlar, şöyle demiş: - Uzun konuşanı kısa dinlemeli.

Adamın biri Muhammed bin Vasi'nin bacağındaki yarayı görüp, " sana acıyorum " dediğinde, ondan şu cevabı almıştır: - Ben aynı yaranın gözümde çıkmadığına şükrediyorum.

Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirlerini incelemesi için Şekspir'e gönderdiğinde, ünlü yazarın cevabı şu olur: - Dostum, siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın.

Mehmet Akif Ersoy'u ilk devre milletvekilliği sırasında ziyerete gelenler, bir takım idareciler hakkında kanaatini sormuşlar. Şu cevabı vermiş: - Memleketten ümidinizi kesmek istemiyorsanız, büyük adamları yakından tanımayınız.

İngiliz garson Türk müşteriye: - Çanakkale de çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz, deyince. Bizimkinden gayet soğuk kanlı şu cevabı almış: - Orada ne işiniz vardı?

Geceler

Sükut_u Sonbahar

Aldığı Beğeniler
22,175
Takım
Fenerbahçe
Cenab-i Hak razi olsun insaAllah Fzahra abla ve Aydilge kardesim paylasan yüreginize saglik tesekkürler
Selam ve Dua ile.......

fzehra

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
1,490
katkılarından dolayı aydilgecim sana ve lunaycım sanada ayrıca teşekkür ederim
ikinizde gözlerinize sağlık..

Hafız_70

YD Üyesi

Aldığı Beğeniler
6,432
Takım
Fenerbahçe
Rabbim sizlerden razı olsun.Ellerinize sağlık.Rabbim bizleri sevdiklerinden ayırmasın hem bu dünyada hemde öbür dünyada.
Dua ile kalın.

Bir_Katre

RAHMETLE ANIYORUZ DEĞERLİ KARDEŞİM

Aldığı Beğeniler
50
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun çok değerli cevaplardı...
emeğinize sağlık...

[KaYRa]

İslam Güzel Ahlaktır...

Aldığı Beğeniler
11
Takım
Fenerbahçe
Allah razı olsun
güzel cevaplar...

sümeyya

SüKuT

Aldığı Beğeniler
39
Takım
Galatasaray
Allah razı olsun abla çok değerli bir paylaşımdı.

blackholes

Blackholes & Revelations

Aldığı Beğeniler
1
Takım
Diğer
Özellikle Hz. Ali nin cevapları çok güzel türk müşterinin ingiliz garsona verdiği cevapta oldukça manidar...

Üst Alt